Política

política

Antifrau investiga l'anterior govern de Tossa, de CiU

Ha demanat informació a l'Ajuntament sobre la declaració de béns patrimonials i incompatibilitats

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha requerit a l'Ajuntament de Tossa que presenti en el termini de deu dies tot un seguit d'informació relativa a sis dels set regidors de CiU de l'anterior mandat. En concret, demana informació sobre l'exalcaldessa, Imma Colom, i els regidors Maria Teresa Moré, Assumpta Margenats, Emili Oller, Joaquim Coris (tots ells ara regidors a l'oposició) i també l'exregidor Josep Colomer. Es dóna la circumstància que Joan Antoni Hervías, que també formava part del govern anterior, està exclòs de la investigació.

Antifrau demana còpia de la declaració de les causes de possible incompatibilitat “i sobre qualsevol altra activitat que pugui proporcionar ingressos econòmics” efectuada en la presa de possessió i cessament. També sol·licita la declaració de béns patrimonials i de percentatge de participació en societats mercantils i l'expedient de contractació del servei d'assessorament jurídic de Miquel Colom (germà d'Imma Colom que assessorava l'anterior govern) o de la seva empresa, Gabinet Jurídic Global i informació de la seva vinculació laboral amb l'Ajuntament.

Els regidors, tranquils

Imma Colom va manifestar ahir, en nom de tots els regidors del seu grup, que estan molt tranquils pel que fa a la investigació i que, de fet, en desconeixia l'existència fins ahir. El requeriment d'Antifrau va entrar en el registre de l'Ajuntament dilluns passat. També va dir que desconeix si algú ha fet la denúncia.

Retirar l'increment de l'IBI com a condició per parlar

El ple de Tossa va aprovar ahir les ordenances fiscals, amb el ja més que anunciat increment de l'IBI del 54%. CiU n'ha fet el cavall de batalla, juntament amb el sou de l'alcaldessa, Gisela Saladich. Ahir el grup de CiU va demanar que es deixi sobre la taula l'augment de l'IBI com a condició per parlar de possibles solucions per complir amb el pla de sanejament que no passin per incrementar la pressió fiscal. La regidora de promoció econòmica, Àngels Pujals, va retreure a CiU que no faci cap proposta prèvia. El govern de TU i el PSC argumenta que el cadastre encara es basa en valors dels anys noranta i defensa que si algú té dificultats greus de pagament, “se'n pot parlar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.