Política

El desdoblament de l'N-II condicionarà el suport de CiU

Duran i Lleida va denunciar a Vilademuls el “greuge comparatiu” en quilòmetres d'autovia a Catalunya i Girona

CiU va portar ahir la precampanya electoral a Vilademuls, just en el punt on es van aturar les obres del desdoblament de l'N-II. Allà, el número u de la federació a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, va denunciar el “greuge comparatiu” que pateix Catalunya i les comarques gironines en autovies. Per il·lustrar-ho, va explicar que a Catalunya només hi ha 335 quilòmetres d'autovia gratuïta de l'Estat, mentre que a Andalusia n'hi ha 1.376, a Castella i Lleó, 1.636, i a Madrid, 505. De fet, només la Rioja, Ceuta i Melilla tenen menys quilòmetres de vies desdoblades que Catalunya, segons Duran. I a Girona, només són 27 quilòmetres. Per això va afirmar que “és una vergonya, i plantarem cara perquè s'acabi l'N-II a Girona tant en la part sud com en la nord, i perquè es compleixin els compromisos”, referint-se també als diners que es deuen als afectats per les expropiacions. Per això va demanar el suport a CiU com a garantia perquè es facin les obres de l'N-II i s'acabi aquest greuge, afirmant que “en set anys de Zapatero no s'ha fet cap quilòmetre d'N-II, i els set en servei hi són perquè els obligava el pacte del 96”.

LA FRASE

Cal tenir força per posar fi a aquesta vergonya. Mentre nosaltres paguem, els altres es passegen per autovies
Josep A. Duran i Lleida
cap de llista de ciu al congrés

Corredor mediterrani i aeroport

Pel que fa a altres infraestructures, Duran i Lleida va afirmar que si CiU no és decisiva, el PP no prioritzarà el corredor mediterrani, “i en tot cas començarà des d'Algesires cap a Madrid”, va dir. Pel que fa a l'aeroport de Girona, va apostar directament pel traspàs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.