Política

ERC donarà suport a qui es planti a Madrid

Bosch es compromet a defensar els ajuntaments que no vulguin pagar les bestretes que s'han de tornar

Alfred Bosch i Oriol Junqueras van tancar ahir les jornades municipalistes que ERC ha fet aquest cap de setmana a Lloret de Mar. Bosch, el número u de la candidatura al Congrés, va recordar que els ajuntaments destinen una quarta part dels recursos a serveis, sobretot socials, que no estan obligats a assumir. I es va comprometre a defensar a Madrid els ajuntaments que decideixin plantar-se i no pagar les bestretes “mal calculades” a què ara els obliga el govern espanyol. A més, Bosch va reclamar l'eliminació dels ministeris de Sanitat i Cultura, en què les competències estan traspassades per tal d'estalviar recursos que després es puguin destinar a evitar retallades com els tancaments nocturns dels CAP de la Selva.

Bosch també va instar els militants i simpatitzants a escoltar i ser propers a la ciutadania. En aquesta línia, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va instar a “ser més conscients que ningú de l'importància del municipalisme, perquè és la primera i última trinxera de l'estat del benestar”. Va refermar la necessitat de tenir unes seccions locals del partit potents, i va instar els seus membres a “integrar la gestió dels sentiments i les urgències de la gent al projecte col·lectiu de país”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.