Política

El PSC votarà en contra de l'oficialitat del català a Europa tres dies abans de les generals

Raimon Obiols replica CiU, ERC i ICV que “no toca barrejar la llengua amb l'ingrés de Croàcia a la UE”

Els socialistes mostren el seu malestar perquè no els hagin convidat a sumar-se a la proposta

El PSC rebutjarà l'esmena per l'oficialitat del català a la Unió Europea, de CiU, ERC i ICV, a només tres dies de les eleccions del 20-N, aquest 17 de novembre.

L'eurodiputat socialista Raimon Obiols i el popular Alejo Vidal-Quadras són els dos únics catalans que podran votar-la, perquè formen part de la comissió d'Exteriors de l'Eurocambra, però tot apunta a que ho faran en contra.

Fonts del PSC han avançat que Obiols no donarà suport a la proposta de Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raül Romeva, que volen que s'aprofiti l'ingrés de Croàcia a la UE el 2013 i la incorporació del croat a les llengües oficials per afegir-hi també el català, perquè “no toca”.

Obiols considera que “no té sentit barrejar el reconeixement del català a Brussel·les amb l'adhesió de Croàcia”, segons un portaveu del carrer Nicaragua.

Les fonts consultades no amaguen el malestar del PSC perquè CiU, ERC i ICV no els hagin convidat a sumar-se a la proposta, “deixant de banda” la socialista Maria Badia, que fins ara formava part d'aquest front comú per defensar l'oficialitat de la llengua catalana a Europa. “No ens han convidat a afegir-nos a l'esmena, ni tan sols no ens n'han informat”, es queixen fonts properes a Badia i Obiols.

“Això ens fa pensar que no ens volen, que no necessiten el suport dels socialistes perquè ja tenen el dels populars, que són els socis de CiU a Catalunya”, assegura un portaveu del PSC.

El PSC, amb el PSOE, ja va rebutjar el juny passat al Congrés la mateixa proposta per aprofitar la incorporació del croat a les llengües oficials de la UE per incloure-hi també el català.

Aquest cop, però, Obiols haurà de votar-hi en contra tres dies abans de les eleccions, el dijous abans del 20-N, si es respecta el calendari establert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.