Política

Els EUA deixen d'aportar fons a la Unesco per l'admissió de Palestina

El departament d'Estat anuncia que anul·larà un pagament d'uns 43 milions d'euros previst per aquest novembre

Assegura que el reconeixement de Palestina com a Estat de ple dret posa en marxa restriccions legislatives existents des de fa temps que impedeixen la contribució econòmica a l'organització

Els Estats Units han anunciat que deixen d'aportar la seva contribució per al finançament de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) com a conseqüència de l'admissió de Palestina com a membre de ple dret de l'organisme.

En concret, el departament d'Estat ha anunciat l'anul·lació d'un pagament de 60 milions de dòlars (43 milions d'euros) que tenia previst fer el novembre.

La portaveu del departament, Victoria Nuland, ha declarat en la roda de premsa diària que l'admissió de Palestina “com a Estat a la Unesco posa en marxa restriccions legislatives existents des de fa temps que obliguen els EUA a abstenir-se de fer contribucions” econòmiques a aquesta organització de l'ONU.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.