Política

La “nova” Esquerra espera remuntar el vol després de les últimes patacades

Els republicans confien en l'efecte Junqueras i en la suma independentista amb Reagrupament

Donarien per bo mantenir els dos diputats a Barcelona

La “nova” Esquerra, la que va néixer en el congrés de la unitat de Girona, confia que aquests comicis espanyols suposin un punt i a part després de les últimes patacades electorals. Esperen que la renovació que aporta el nou president, Oriol Junqueras, i l'aliança que han rubricat amb Reagrupament els permeti obtenir uns bons resultats. I quins serien aquests guarismes? Els republicans signarien ara mateix mantenir els dos diputats a Barcelona, encara que això suposaria quedar sense el de Girona. Tot i aquest descens, el panorama es pot considerar positiu tenint en compte que fa pocs mesos les enquestes pronosticaven que podien perdre la representació. La direcció també és conscient que no ha tingut tot el temps necessari per preparar la cita, perquè els esforços s'han centrat a canviar la direcció.

La precampanya, doncs, ha estat de baixa intensitat i ara ho volen compensar amb una campanya més potent en què faran uns 120 mítings. El cap de cartell, Alfred Bosch, serà el pal de paller dels actes, però també n'hi haurà d'altres de menys intensitat en què hi participaran dirigents com ara Joan Puigcercós, Anna Simó, Joan Manuel Tresserras i, fins i tot, Joan Ridao, l'antic cap de llista d'ERC.

Una de les fites dels republicans serà intentar arrossegar aquells votants sobiranistes de CiU que estan “desencantats” amb Josep Antoni Duran i Lleida i també aglutinar tot el vot independentista.

La campanya es va obrir oficialment ahir a la nit a Badalona. El candidat va fer una crida a la societat civil perquè faci el pas a la política, tal com ha fet ell mateix –Bosch havia estat portaveu de Barcelona Decideix.

LA FRASE

Un diputat independentista val més que 25 d'invisibles o 10 que es dobleguen al govern de torn
Alfred Bosch
CANDIDAT ERC-rCAT

El pressupost de campanya, reduït un 60%

660.000 euros. Aquest és el pressupost de campanya dels republicans i que suposa un descens del 60% en comparació de les eleccions espanyoles del 2008. Una de les claus per entendre aquesta rebaixa és que no faran una bustiada per tot arreu, sinó que concentren els esforços en els punts en què tradicionalment tenen més vots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.