Política

Escola recorre als tribunals contra la Xarxa de Centres Plurilingües

L'entitat pren la decisió mentre es manté la negociació del projecte de decret sobre plurilingüisme a què ha sigut convidada

Encara no ha conclòs la negociació de la revisió del projecte de decret sobre plurilingüisme, a què Escola Valenciana ha sigut convidada per la conselleria, i l'entitat acaba de presentar una demanda en el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià contra l'ordre de creació de la Xarxa de Centres Plurilingües, el primer moviment de l'administració del PP –aprovat en l'etapa del conseller Alejandro Font de Mora– per implantar un tercer idioma a les aules.

En concret, la federació demana la “nul·litat dels articles que dicten l'elecció arbitrària d'idioma per a la realització d'exàmens i la imposició del fet que totes les llengües tinguen el mateix percentatge sense consideracions pedagògiques”, segons explica en una nota.

Escola alerta que aquest disseny de la Xarxa està assumit en l'esborrany de decret sobre plurilingüisme que l'actual conseller, José Ciscar, vol consensuar amb la comunitat educativa.

Escola entén que no es pot defugir l'obligatorietat de fer exàmens en valencià perquè l'exempció està limitada, segons la LUEV (Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià), a casos molt puntuals.

“En el cas de la tendència a igualar els percentatges d'assignatures en valencià, castellà i anglés, la norma entra en contradicció amb diverses normes de rang superior, com ara la mateixa LUEV i el cos central del seu desenvolupament, que marca amb claredat la diferenciació de les llengües vehiculars segons el programa triat: ensenyament en valencià, immersió lingüística o incorporació progressiva. És a dir, a través d'una norma amb el rang d'ordre s'anul·len altres resolucions superiors”, critiquen des de l'entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.