Política

Una faringitis vírica obliga Fernández Díaz a guardar silenci dos dies

En els actes previstos per aquest cap de setmana el candidat del PPC a les generals serà substituït per la presidenta del partit, Alícia Sánchez Camacho

La presidenta del PPC considera que Fernández, en el debat de TV3, va demostrar quina és “l'opció més útil” per Catalunya i va traslladar un missatge de confiança

El candidat del PPC a les generals, Jorge Fernández Díaz, haurà de guardar dos dies de repòs i estricte mutisme a causa de la faringitis vírica que pateix des d'ahir i que ha obligat a modificar amb pressa l'agenda electoral dels populars catalans per a aquest cap de setmana.

Fernández Díaz pateix des d'ahir, com es va poder comprovar en el debat electoral a TV3, una important afonia provocada per un virus que li ha afectat la laringe i la faringe.

A base de cortisona i de la ingestió de diverses cullerades de llet amb mel, el candidat va poder ahir recuperar temporalment la parla i exposar les seves tesis en el debat televisiu, encara que la gola no li ha donat avui més treva.

En un local d'oci infantil de Barcelona, el dirigent popular havia d'exposar aquest matí les propostes del seu partit en matèria de família, del que finalment s'ha encarregat la presidenta del partit, Alícia Sánchez Camacho, davant la impossibilitat de parlar de Fernández Díaz.

Per prescripció mèdica, el dirigent popular haurà de guardar almenys dos dies de repòs i absolut mutisme, cosa que avui no ha complert del tot.

“Estic desobeint al metge”, ha dit el candidat, que ha demanat disculpes per la seva situació amb un fil de veu amb prou feines comprensible.

“Està de cos present”, ha ironitzat la presidenta del partit, que ella sí, amb enèrgica veu, s'ha encarregat d'informar de les propostes del PP per millorar la conciliació de la vida laboral i familiar, acompanyada també del número dos de la llista per Barcelona, Jorge Moragas.

El PPC s'ha vist obligat a fer canvis en l'agenda del candidat.

Per a aquesta tarda, el candidat tenia previst oferir un míting a Canovelles, encara que finalment guardarà repòs a casa i le supliran Alícia Sánchez-Camacho, Jorge Moragas i el número 4 del PPC per Barcelona, José Luis Ayllón.

Per demà, el PPC ha programat un acte a Rubí en el que també havia d'intervenir Fernández Díaz. En principi, el candidat assistirà al míting, encara que no parlarà, del que s'encarregarà novament Sánchez-Camacho.

Amb vista a dilluns que ve, Jorge Fernández Díaz espera estar recuperat i reprendre amb normalitat la campanya electoral.

Camacho, ha afirmat que el cap de llista del seu partit, Jorge Fernández, va guanyar el debat entre els cinc candidats catalans a les eleccions generals d'aquest divendres a TV3.

Segons ha declarat, Fernández va demostrar quina és “l'opció més útil” per Catalunya i va traslladar un missatge de confiança i eficàcia adreçat, sobretot -ha afegit-, a aquells que més estan patint les conseqüències de la crisi.

Camacho ha criticat l'actitud “a la defensiva” i “agressiva” de la candidata socialista, Carme Chacón, que no va saber fer propostes de futur, ha dit.

Sobre Duran, ha comentat que es va mostrar “en la distància” i no va tractar els problemes reals dels catalans

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.