Política

Tremosa: “Espanya mai no ha demanat perdó”

El PSC assegura haver “votat sempre a favor del català”, tot i que el 30 de juny al Congrés ho va fer en contra

CiU avisa que es donen motius als sobiranistes

Protesta de l'eurodiputat Ramon Tremosa després que la pressió de socialistes i populars impedís ahir que l'Eurocambra votés una esmena de CiU, ERC i ICV a favor de l'oficialitat del català. Davant d'una setantena d'europarlamentaris d'arreu dels Vint-i-set, després de demanar la paraula a la comissió d'Exteriors, Tremosa va advertir que la prohibició d'aquesta votació (que ja tenia almenys el suport de liberals i verds europeus) “dóna arguments i motius racionals creixents als que clamen per la independència de Catalunya”.

Tremosa va aprofitar per denunciar que “a Espanya mai ningú no ha demanat mai perdó pels segles de discriminació i prohibició del català ni pels milers de catalans assassinats, torturats i forçats a exiliar-se durant segles”. I ho va comparar amb Alemanya, que “és l'estat més fort d'Europa no per les seves exportacions o competitivitat, sinó perquè, amb més decisió i veritat, s'ha enfrontat als pitjors capítols del seu passat”.

Defensa socialista

Els eurodiputats Raimon Obiols i Maria Badia van carregar contra l'esmena de CiU, ERC i ICV-EUiA i van considerar que respon a “actituds electoralistes i partidistes”. Obiols, que no va voler fer declaracions, va defensar en el seu bloc que els socialistes sempre han votat a favor de l'oficialitat del català, tot i que el 30 de juny al Congrés hi van votar en contra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.