Política

PAÍS VALENCIÀ

Fabra supera Camps, i Compromís entra al Congrés

El PSPV-PSOE perd gairebé 14 punts respecte al 2008 i l'actor Toni Cantó (UPD) aconsegueix una acta de diputat

El Partit Popular va obtenir una altra victòria electoral al País Valencià, la vintena des del 1993, amb un lleuger increment del percentatge de vots i un diputat més respecte als comicis del 2008: de dinou a vint. Es tracta del millor resultat del partit en unes generals al País Valencià. Per contra, el PSPV-PSOE va tenir un fort daltabaix, ja que va perdre prop de catorze punts i quatre diputats.

La coalició Compromís-Equo va confirmar el seu important avenç en les autonòmiques de març i va aconseguir un diputat per València, una fita històrica, atès que per primera vegada una formació de caràcter valencianista obté representació parlamentària a l'Estat.

Una altra de les sorpreses de la nit electoral valenciana va ser la confirmació que l'actor Toni Cantó, d'UPD, es convertirà en diputat també per València. UPD va passar a ser la quarta força més votada, al davant fins i tot de Compromís.

Esquerra Unida, amb un diputat, va recuperar la seua representació al Congrés, perduda el 2008, tot i que la formació aspirava a aconseguir-ne dos. Per la seua banda, Esquerra Republicana va mantenir el seu discret percentatge de vot (0,26%), molt lluny de l'escó.

LA FRASE

Hem fet història amb una mà lligada a l'esquena per totes les condicions adverses del sistema
Joan Baldoví
candidat de compromís
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.