Política

ajuntaments

La Selva planteja una gestió comuna del consum d'aigua

Els alcaldes de la comarca es van reunir ahir a Vilobí sense la presència de representants municipals de Blanes

Robert Fauria, el president del Consell Comarcal de la Selva, i alcalde de Sant Hilari de Sacalm (CiU), va plantejar ahir als alcaldes de la comarca, reunits a Vilobí d'Onyar, la creació d'una empresa comuna per a la gestió del consum d'aigua potable, que es faria des del mateix Consell Comarcal. Actualment, l'entitat gestiona les depuradores d'onze poblacions de la Selva interior. Segons fonts del Consell, la proposta va ser ben rebuda pels ajuntaments, inclosos alguns dels que actualment no han posat en mans del Consell la gestió de les depuradores.

De moment, sobre la taula només hi ha la proposta i no hi ha estudis concrets sobre l'abast de la gestió, els sistemes de captació ni el cost que representaria el nou sistema de gestió. La unanimitat de la comarca, però, es presenta difícil en aquest assumpte. Precisament, no hi va assistir cap representant de l'Ajuntament de Blanes, el municipi on hi ha instal·lada la dessalinitzadora, i que per a alguns municipis podria representar una alternativa clara a la captació d'aigua per altres mitjans, com ara la canalització del Pasteral.

L'alcalde de la segona població més gran de la Selva, Josep Marigó (PSC), ni tan sols hi va ser present.

LA XIFRA

11
pobles
de la Selva interior han deixat en mans del Consell Comarcal la gestió de les aigües residuals.

“El Consell ha de gestionar i no repartir recursos”

Així de clar ho va dir ahir, el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria. De fet, la reunió que va mantenir amb els alcaldes de la comarca a Vilobí, va consistir en la concreció de serveis comuns gestionats des de l'ens comarcal que fan referència, a banda de l'aigua, a l'autoprotecció civil, o a elaborar informes de viabilitat per a projectes de la petita i mitjana empresa, per obtenir un microcrèdit de La Caixa. En aquest sentit, es va signar un conveni amb l'entitat bancària que estableix interessos d'un 7% i un màxim de crèdit de 25.000 euros. L'estudi econòmic de la viabilitat el farà, però, La Caixa, que serà la que decidirà concedir el crèdit o no.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.