Política

El president del Iemen abandona el poder

Ali Abdalà al-Saleh signa un acord pel qual deixa la presidència a canvi d'immunitat

És el quart líder àrab que cau després de Ben ali, Mubàrak i Gaddafi

El president del Iemen, Ali Abdalà al-Saleh, ha signat aquest dimecres a l'Aràbia saudita un document pel qual lliura el poder al vicepresident del país a canvi d'immunitat.

La marxa de Saleh hauria de facilitar el traspàs pacífic del poder com a mesura per posar punt final a la crisi que el país viu des de principis d'any, quan van començar les protestes, emmarcades en l'anomenada “primavera árab”.

El pacte atorga al vicepresident del país, Abdo Rabu Mansur Hadi, les competències necessàries per a organitzar eleccions presidencials anticipades en el termini de 90 dies a partir de la firma del document, segons ha indicat a la capital iemenita l'enviat especial de l'ONU, Jamal Benomar.

El tractat, iniciativa del Consell de Cooperació del Golf (CCG) per al traspàs del poder, ha significat la caiguda del quart dictador àrab i la victòria de la primavera àrab al Iemen després de Tunísia, Egipte i Líbia.

A més, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha indicat que al-Saleh es traslladarà a Nova York, on rebrà tractament mèdic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.