Política

Homs pressiona Rajoy per a que afronti una reforma del finançament de la Generalitat

El govern es planteja convocar un referèndum sobre el pacte fiscal

El portaveu explica que la futura llei de consultes té la mirada posada en aquesta qüestió

L'executiu català ha avisat aquest dilluns futur president espanyol, Mariano Rajoy, que no pensa quedar-se de braços plegats davant un possible ajornament del pacte fiscal.

En una entrevista als Matins de TV3, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que si el nou executiu popular optar per aplaçar la discussió del finançament fins “la setmana dels tres dijous”, podrien plantejar-se alguna mesura de pressió. En concret, Homs ha parlat de la possibilitat de traslladar la qüestió als ciutadans a través d'un referèndum.

“Nosaltres no estem disposats a renunciar al pacte fiscal i la majoria social està d'acord amb el tema dels diners”, ha assegurat. “El govern liderarà la reivindicació d'allò que ens toca”, ha garantit.

De fet, el portaveu ha explicat que la llei de consultes populars que s'aprovarà al desembre té “la mirada posada en el pacte fiscal”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.