Política

Peces-Barba ignora els bombardejos de Barcelona durant la Guerra Civil

Justifica un suposat bombardeig “l'any trenta-quatre” per la proclamació de la República Catalana

Confon les proclames de Macià l'any 31 i la de Companys tres anys més tard

Gregorio Peces-Barba no només fa bromes sobre la necessitat de matar civils a Barcelona sinó que també demostra no tenir coneixement de la història recent. En una entrevista publicada pel Diario Progresista, el que va ser president del Congrés dels Diputats, rector de la Universitat Carlos III i ponent de la Constitució Espanyola assegura que l'últim cop que Barcelona va ser bombardejada va ser “l'any trenta quatre”, ignorant tots els bombardejos que durant la guerra civil van causar la mort de centenars de civils.

En l'entrevista, Peces Barba insisteix en el to bromista de les seves declaracions sobre els bombardejos i justifica el de “l'any trenta-quatre”, segons ell l'últim i que a més, hauria estat justificat “perquè la Generalitat havia proclamat la república catalana dins d'una confederació ibèrica que s'havien inventat”.

De fet però, durant els fets del sis d'octubre, amb la proclamació de la República catalana per part de Lluís Companys, no va arribar a haver-hi cap bombardeig ja que tot just es van disparar unes poques canonades, a banda que el concepte de Confederació ibèrica es remunta a la proclama de Macià tres anys abans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.