Política

Un grup de salafistes assetgen una facultat a Tunísia

Els islamistes reclamen classes segregades per sexes i l'ús del nicab per part de les dones

Els assaltants agafen com a ostatges diversos professors i alumnes

Un grup d'islamistes ha posat setge a la facultat d'Humanitats i Literatura de la Universitat de Manuba, prop de Tunis, i ha mantingut com ostatges a diversos professors i alumnes per a exigir classes segregades i l'ús del nicab –un vel que tapa la totalitat de la cara– per part de les dones, segons ha informat el degà, Habib Kasdeli.

“He estat tancat a la meva oficina al costat de diversos estudiants i personal acadèmic per diversos estudiants amb barba”, ha dit Kasdeli. “Són salafistes que volen que es permeti la matriculació a les dones que duguin nicab, una sala per a resar al campus i la separació per gènere a les classes”, ha assenyalat en declaracions a l'emissora de ràdio Shems.

“Aquest grup, format per més de 40 persones, ens ha impedit sortir de l'oficina fins que acceptéssim les seves demandes”, ha precisat.

La televisió tunisiana ha emès imatges de diversos joves salafistes que havien ocupat la secretaria de la facultat.

Des del l'enderrocament de l'expresident Zine al Abidine Ben Alí, les tensions entre els laics, que han liderat el país en les últimes dècades, i els islamistes, els partits dels quals estaven prohibits, s'ha incrementat.

A les primeres eleccions democràtiques del país, celebrades el mes passat, els tunisians van votar majoritàriament al partit islamista moderat Ennahda, que ha promès no imposar normes islàmiques a la societat i respectar els drets de les dones.

No obstant això, els salafistes, islamistes de línia dura i desvinculats d'Ennahda, estan pressionat perquè s'apliqui la seva versió integrista de l'Islam. Al començament d'octubre, diversos membres d'aquest moviment ja van assaltar una universitat de la ciutat de Sousse, al centre del país, després que el centre es negués a acceptar sol·licituds de dones que duien el nicab.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.