Política

Salgado no veu motius perquè Catalunya porti als tribunals l'impagament dels 759 milions d'euros

La vicepresidenta en funcions assegura que els pressupostos són només una possibilitat de gastar i no “una obligació”

Argumenta que no hi ha temps per signar el protocol per executar els acords de la comissió bilateral

La vicepresidenta econòmica en funcions, Elena Salgado, ha manifestat aquest dilluns que no veu motius perquè la Generalitat porti l'Estat als tribunals perquè no s'hagin pagat els 759 milions d'euros previstos per l'Estatut de Catalunya. Una hipòtesi que no descarta l'executiu català.

En una roda de premsa per informar sobre la lluita contra el frau fiscal, l'encara titular d'Economia ha reconegut que els comptes espanyols inclouen aquesta partida en concepte d'inversions endarrerides, però ha argumentat que els pressupostos “constitueixen una possibilitat de gastar, no una obligació”. La vicepresidenta ha afegit que no tenia “ànim per polemitzar a aquestes altures”.

El pagament també es va acordar en la comissió bilateral Estat-Generalitat de 19 de juliol, i els acords d'aquesta trobada són vinculants, segons el Tribunal Constitucional. Salgado, però, ha defensat que per executar el pagament cal un protocol i que no hi ha temps de fer-lo abans que prengui possessió del nou govern de Mariano Rajoy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.