Política

NARCÍS MASANAS

ALCALDE DE CAMÓS (CIU)

“La llar d'infants dóna vida al poble”

Considera que si bé el nou equipament és una càrrega econòmica per a l'Ajuntament aporta un benefici social

Els números de l'any que ve seran de contenció, amb poques inversions

Narcís Masanas, de 68 anys, és alcalde des del 2007 i des d'aleshores el seu grup (CiU) governa en solitari, amb ERC a l'oposició. Anteriorment ja havia estat regidor. En les eleccions en què va aconseguir l'alcaldia, Narcís Masanas va ser notícia perquè va guanyar tan sols per un vot de diferència.

La inversió més important dels últims anys i alhora la més polèmica ha estat la construcció de la llar d'infants, estrenada aquest curs. Quin balanç en fa, dels primers mesos de Les Baldufes

?

Està anant molt bé, dóna molta vida al poble. Deixant de banda que ens costa uns diners, el balanç és molt postiu. No hem de mirar només els diners que ens costa, sinó els beneficis socials que comporta. Ara veus els pares o els avis al matí portant-hi la mainada; a les dotze els recullen... Hi ha un moviment que no existia abans. Estava mort.

La majoria de la mainada no és del poble.

De Camós n'hi ha pocs, és veritat, molts són de Banyoles. Però aquests que vénen de Banyoles solen tenir els avis o altres parents a Camós. Normalment, els pares d'aquesta mainada són fills de Camós.

L'oposició no volia la llar
d'infants perquè creu que és una càrrega econòmica massa gran per a l'Ajuntament. Les finances de l'Ajuntament podran suportar el manteniment de la llar d'infants?

Reconec que és una càrrega. I, per postres, ara la Generalitat dóna menys diners per alumne i és possible que encara retalli més. Nosaltres pensem que el benefici social ho compensa, però hi ha gent que no ho veu igual, que pensen que sortiria més a compte que la mainada d'aquí anés a llars d'infants d'altres pobles... La nostra intenció és que la mainada de Camós tingui la seva pròpia llar d'infants. Que ens costa uns diners? És clar, però si vols tenir alguna cosa has de gastar, no? Més clar, l'aigua.

Ara Camós ja disposa de molts equipaments. Creu que en falta algun d'important?

Què podria faltar? Un ambulatori, potser, però tenint a tocar els de Banyoles i Porqueres, no és indispensable per a un poble petit, i menys en els temps que corren. Posar gespa al camp de futbol? M'ho han demanat algunes vegades, però és una despesa que ara no podem pas assumir.

Ara estan preparant el pressupost del 2012. Hauran de retallar molt?

Crec que serà similar al del 2011, però encara no puc concretar.

Podran fer alguna inversió en obres?

Intentarem executar la zona verda del carrer Bassegoda, a can Vilarnau. És un projecte del 2000 que no s'ha pogut tirar endavant. Al principi hi havia acord amb la propietària, però després es va fer enrere. Mirarem de desencallar-ho.

I en el pla d'obres i serveis?

Veurem quina ajuda podem aconseguir. Ens agradaria incloure-hi la portada d'aigua a Santa Maria, un projecte que tenim pendent. També hauríem d'aconseguir recursos per arreglar camins rurals. Les últimes pluges els han fet mal.

El vell projecte de declarar parc natural una part de la comarca s'ha reactivat. Hi estarien d'acord, vostès?

Hi ha molta gent que hi està en contra. Un parc natural és una cosa molt maca, però molts pagesos no hi estan pas d'acord perquè hi hauria coses que no els deixarien fer. Com a ajuntament, no ens ho hem plantejat. S'ha d'estudiar bé. Com amb tot, hi hauria aspectes que ens beneficiarien i d'altres que ens perjudicarien.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a