Política

HISENDA MUNICIPAL

Tossa deixa d'ingressar 200.000 euros per impagament dels guals

L'Ajuntament de Tossa de Mar ha deixat d'ingressar més de 200.000 euros els darrers tres anys perquè hi ha molts veïns que no han pagat el gual. De fet, dels 1.600 guals que hi ha a la població, s'ha detectat que només en 600 casos s'ha pagat l'impost. Com que cada gual costa 70 euros l'any, el consistori calcula que s'han deixat de cobrar 70.000 euros cada exercici només per aquesta taxa. L'actual equip de govern, format pel TU i el PSC, atribueix aquest fet a la “inactivitat” de l'anterior Ajuntament, però ja avança que reclamarà les quantitats pendents. “És de justícia que els veïns que paguen els seus impostos no hagin de patir l'incompliment d'altres que estan utilitzant els mateixos serveis municipals o realitzen els mateixos aprofitaments sense pagar”, assegura l'alcaldessa, Gisela Saladich (TU).

El consistori ha posat en ordre els números a través del Xaloc (l'organisme públic de la Diputació que s'encarrega de recaptar els tributs municipals). En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha avançat que, durant el 2012, es giraran els rebuts corresponents als anys 2009, 2010 i 2011, com assenyala la legislació vigent. Tinguin o no tinguin placa, l'equip de govern recorda que han de pagar el gual tots aquells veïns que, per entrar al seu garatge, passin per la vorera amb el vehicle. I no pas només aquells que hagin demanat el senyal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.