Política

política

Sàez diu que CiU només podrà fer d'escolanet a Madrid

El diputat del PSC per Girona, Àlex Sàez, fa trenta preguntes al nou govern del PP

CiU serà a Madrid, tot i els tres diputats al Congrés que ha obtingut per Girona, com “un escolanet” per al govern del PP, especialment en vista de la seva feblesa al Parlament de Catalunya. Aquesta va ser la idea que va voler traslladar ahir l'únic diputat gironí del PSC a Madrid, Àlex Sáez, que va deixar clar que els socialistes són els “únics que no tenen cap lligam i poden fer d'autèntica oposició”. Segurament per això, Sàez va voler posar en relleu la predisposició dels socialistes a arribar a acords sobre el pressupost de la Generalitat amb CiU, sempre que el govern atengui les consideracions dels socialistes.

Preguntes a Rajoy

Per això, el diputat socialista gironí ha anat per feina i ha volgut estrenar el nou govern de l'Estat amb una bateria de preguntes sobre les comarques gironines; en aquest decàleg de qüestions, les infraestructures ocupen un lloc determinant: el desdoblament de l'A-2, el corredor mediterrani, l'aeroport de Girona, les taxes aeroportuàries i el port de Palamós són algunes de les prioritats a les quals Sáez vol que la nova titular de Foment, Ana Pastor, doni una resposta. Així mateix, el diputat del PSC també qüestiona el nou executiu sobre temes que passaran a ser responsabilitat del ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, com ara els camins de ronda, la platja de s'Abanell de Blanes i el passeig marítim de Platja d'Aro. Així mateix, Sáez ha manifestat la voluntat compartida dels socialistes amb el PP de simplificar els procediments administratius i aprimar les institucions, encara que ha advertit del “perill de recentralització” que s'amaga en els arguments del PP. Per això, ha assegurat que els socialistes defensaran l'estat autonòmic. “Ens preocupen aquestes mesures, que poden portar a la recentralització i el jacobisme del PP”, va dir.

CiU depèn totalment del PP i la seva oposició serà absolutament irrellevant
Àlex Sáez
diputat del PSC PER GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.