Política

Acusen els enviats de la Lliga d'encobrir la repressió a Síria

El Parlament Àrab demana la retirada immediata de la delegació

La xifra de víctimes mortals s'enfila a 5.862

El Parlament Àrab, un comitè assessor format per 88 delegats dels estats de la Lliga Àrab, va denunciar ahir que l'actual missió dels observadors a Síria està servint de “cobertura” perquè el règim de Baixar al-Assad segueixi reprimint els dissidents i ha reclamat la seva retirada “immediata”. “El que està passant en presència dels observadors ha despertat la ira del poble àrab”, va assegurar el president de la organització Alí al-Salem al-Dekbas. “A més, donen cobertura per continuar amb les seves accions inhumanes davant dels ulls i les oïdes de la Lliga Àrab”, hi va afegir. L'organització ha demanat al secretari de la Lliga, Nabil al-Arabi, que convoqui una reunió de ministres d'Afers Estrangers amb l'objectiu d'aprovar una resolució per a la retirada immediata de la missió. Els Comitès de Coordinació Local van informar que les víctimes arriben a les 5.862, entre les quals hi ha 395 menors i 146 dones.

Entre la delegació de la Lliga Àrab també hi ha enviats “dissidents”. “La situació al país és molt perillosa”, reconeixia un d'ells a la cadena Al-Jazeera. Els opositors asseguren que molts dels observadors simpatitzen amb el govern d'Al-Assad i que els és “molt” difícil parlar amb ells sense que hi hagi davant autoritats sirianes.

Mentrestant, el document d'unitat acordat dissabte per la fragmentada oposició siriana i que havia de presentar a la Lliga Àrab trontolla. Entre la Instància Nacional de Coordinació (ICN) i el Consell Nacional Sirià (CNS) existeixen divergències sobre el paper de l'Exèrcit Sirià Lliure o una hipotètica intervenció estrangera. L'ICN aposta per mètodes pacífics i rebutja una incursió armada. El CNS defensa els soldats desertors i deixa una porta oberta a una intervenció exterior per “protegir els civils”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.