Política

L'Iran augmenta la tensió al Golf Pèrsic llançant dos míssils de llarg abast

Anuncia la resolució“amb èxit” de l'últim dia de maniobres navals a l'estret d'Ormuz

La cinquena flota dels Estats Units alerta que no permetrà disrupcions del tràfic de petroli en un punt clau de la ruta del cru

L'Iran ha llançat aquest matí “amb èxit” dos míssils Ghada de llarg abast durant l'últim dia de maniobres navals al Golf Pèrsic, segons ha confirmat l'agència oficial iraniana Irna, que ha assegurat que el míssil, que té un abast de 200 km i ha estat elaborat per “experts iranians”, ha aconseguit “destruir amb èxit objectius preestablerts en el Golf”.

D'aquesta manera, el país de l'Orient Mitjà tira endavant l'amenaça per aturar carregaments de petroli a través de l'estret d'Ormuz després que aquest diumenge llancés un míssil d'abast mitjà. “Aquest dilluns llançarem els míssils de llarg abast Qader i Nour”, ha avançat poca estona abans a la televisió estatal iraniana Mahmoud Moussavi, portaveu del comandament naval.

L'Iran ha estat duent a terme maniobres militars durant deu dies en aquest indret, un fet que ha incrementat la tensió amb les potències occidentals pel programa nuclear iranià. Moussavi ha dit aquest diumenge que s'ha provat amb èxit un míssil terra-aire d'abast mig.

Teheran va amenaçar la setmana passada amb aturar el subministrament de petroli a través de l'estret d'Ormuz si hi ha un embargament internacional de les seves exportacions d'aquest combustible per intentar frenar el seu programa nuclear. La Unió Europea s'està plantejant tirar endavant aquest embargament, que ja està en vigor als Estats Units.

La cinquena flota dels Estats Units ha assegurat que no permetrà cap disrupció del tràfic en un punt vital de la ruta de transport del petroli.

Els Estats Units i Israel han dit que no han preparat accions militars contra l'Iran en cas que falli la diplomàcia per resoldre la disputa sobre el programa nuclear persa. Teheran assegura que és pacífic, però Occident tem que amaga l'objectiu d'aconseguir la bomba nuclear.

L'Iran té sistemes de míssils de llarg abast que poden arribar fins a les bases militars israelianes i nord-americanes a l'Orient Mitjà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.