Política

POLÍTICA

SI demana que es garbelli la Fundació Príncep de Girona

Strubell desconfia de la “generositat” d'algunes empreses cap a Urdangarin

El diputat de Solidaritat per la Independència (SI) per Girona, Toni Strubell, ha demanat que es garbelli l'aportació que han fet empreses vinculades al patronat de la Fundació Príncep de Girona a l'entramat d'Iñaki Urdangarin, al qual s'imputa un presumpte delicte d'apropiació indeguda de diners públics mitjançant l'Institut Nóos. “La societat catalana hauria de saber les raons que hi ha darrere de la generositat mostrada per aquestes empreses de la Fundació Príncep de Girona envers Urdangarin.”

Segons s'ha pogut saber en la documentació del sumari, sis empreses van aportar al voltant d'un milió i mig d'euros a l'empresa que dirigia el duc de Palma, l'Institut Nóos: Telefónica, 703.852 euros; BBVA, 502.021; Repsol, 237.800; Abertis, 116.000, i Gas Natural i els cellers Miguel Torres, 41.760.

No a la presentació

Strubell va recordar que Solidaritat s'havia negat al desembre a assistir a la presentació de la Fundació Príncep de Girona, que va tenir lloc a la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). El diputat de SI ja havia instat aleshores –va explicar ahir– les institucions catalanes a no aportar diners ni subvencions a la fundació a causa dels negocis del duc de Palma i l'exjugador del Barça d'handbol.

El jutjat d'instrucció número 3 de Palma ha cridat el gendre del rei Joan Carles a declarar el 6 de febrer i a donar detalls de l'ús que va fer l'Institut Nóos dels diners rebuts de la Generalitat Valenciana i el govern de les Illes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.