Política

Corea del Nord anuncia que alliberarà presos

Corea del Nord amnistiarà un nombre indeterminat de presos el mes de febrer per commemorar el centenari del naixement del fundador del país, Kim Il-sung, i l'aniversari del seu fill, Kim Jong-il, mort el 17 de desembre passat, segons va informar l'agència estatal de notícies (KCNA). Es tracta de la primera mesura de caràcter polític que adopta el nou líder, Kim Jong-un, que va assumir el poder després de la mort del seu pare, Kim Jong-il. L'amnistia beneficiarà “condemnats”, indica el decret, sense precisar-ne el nombre ni els crims que haurien comès. Les organitzacions de defensa dels drets humans estimen que uns 200.000 homes, dones i nens estan detinguts en presons i camps de treball a Corea del Nord, majoritàriament per motius polítics i no pas perquè hagin comès actes criminals.

D'altra banda, l'exèrcit nord-coreà –format per 1,2 milions d'efectius i un dels pilars del règim– va jurar lleialtat a Kim Jong-un en una manifestació pública ahir a Pyongyang. Els soldats van prometre “transformar-se en fusells i bombes” per protegir Kim Jong-un, va informar KCNA.

En el front diplomàtic, Pyongyang ha mantingut contactes secrets amb el Japó, els primers des de la mort de Kim Jong-il. Els dos països no mantenen converses des de l'agost del 2008.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.