Política

impostos

A Tossa es prepara una manifestació per la puja de l'IBI

El grup de CiU organitzarà una marxa pels carrers de la localitat per protestar pel 69% d'increment de l'impost

La guerra que mantenen el grup de Convergència i Unió (CiU), majoritari, amb sis regidors i a l'oposició, i l'equip de govern format pels cinc regidors de Tossa Unida (TU) i els dos del PSC, té com a centre la pujada de l'IBI que va aprovar el govern municipal a final de l'any passat. Representa un augment del 54%, al qual ara cal afegir el 10% que s'imposa des del govern estatal del PP, que en aplicar-se sobre els percentatges que s'apliquen es tradueix en un augment de l'impost de béns immobles del 69%.

L'alcaldessa de Tossa Unida, Gisela Salarich, reconeix que la mesura del govern central els ha agafat per sorpresa, però que legalment tenen molt poca cosa a fer-hi, ja que l'augment es va aprovar i es va notificar abans de la decisió del govern de Mariano Rajoy.

La portaveu de l'oposició i exalcaldessa de CiU, Imma Colom, no ho veu així i dijous va demanar que es congeli la puja de l'IBI. L'Ajuntament s'hi va negar i Salarich retreu a CiU que la puja de l'IBI imposada pel govern del PP ha tingut el vistiplau de CiU. Colom avisa que aquest augment no només té en contra les més de 2.700 signatures recollides i el sector d'hostaleria, sinó que preparen una manifestació al carrer.

LA XIFRA

69
per cent és l'augment que es podria produir en l'IBI de Tossa després de la puja decretada pel govern estatal.

Un deute que ve de lluny

Govern i oposició s'acusen mútuament del dèficit municipal que obliga a prendre mesures tan radicals com la brutal pujada de l'IBI. El nou govern d'independents i el PSC acusen l'anterior alcaldessa de CiU de la situació econòmica. CiU per la seva banda acusa al govern del PSC de Pilar Mundet (2003-2007) i el crèdit de 21 milions d'euros que va demanar. Ara ningú en vol tenir la culpa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.