Política

Rajoy rescata Fabra amb 420 milions

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va acudir ahir al rescat de la segona autonomia més endeutada de l'Estat, però la tercera on més vots guanya el seu partit.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va anunciar que l'executiu de Rajoy anticiparà a final de mes un total de 420 milions d'euros al País Valencià per pagar proveïdors, segons se'ls va comunicar en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera de despús-ahir. Això quan el president espanyol no s'ha compromès a abonar a Catalunya els 759 milions de l'addicional tercera de l'Estatut.

Així ho va explicar Fabra en el ple extraordinari de les Corts, a què va acudir a petició pròpia, per informar de les mesures d'ajustament aprovades per decret llei la vespra de Reis per corregir el dèficit de tresoreria. Una norma que va ser convalidada a la cambra amb el vots a favor del PP i en contra de tots els grups de l'oposició.

Pel que fa a aquestes retallades, Fabra es va comprometre a “retirar les mesures d'ajustament” que repercuteixen en el personal públic de l'administració quan els indicadors econòmics siguen positius. Fabra també va insistir en la necessitat d'un model de finançament autonòmic que situe el País Valencià en la mitjana, ja que, segons va explicar, ha deixat de percebre 11.700 milions d'euros en aquests anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.