Política

SI tornarà a presentar una llei d'independència

Fan una crida a CiU, ERC i ICV per articular plegats la norma

Si no hi ha consens tiraran endavant el projecte tots sols

La iniciativa és un dels puntals de la nova ponència de la formació per al 2012-2014

Solidaritat està disposada a tornar a obrir el meló de la independència al Parlament aquest mateix mandat després que fracassés la tramitació d'una llei sobre la sobirania plena que van presentar la primavera de l'any passat. Els solidaris volen fer aquest pas sols o acompanyats. És per això que proposen als grups que han votat els últims anys a favor de l'autodeterminació, CiU, ERC i ICV, fer un front comú per articular l'anomenada llei de transició nacional a la independència. Si no hi ha consens, Solidaritat articularà en solitari la normativa per tal de tornar a encetar el “debat” sobre l'estat propi.

La iniciativa és el pal de paller de la ponència política que ha de regir l'estratègia de Solidaritat en el bienni 2012-2014 i a la qual ha tingut accés aquest diari. El document, que els simpatitzants poden esmenar, es preveu que s'aprovi a l'assemblea nacional de SI que se celebrarà el 19 de febrer. Els solidaris també desenvolupen els passos que hauria de seguir aquesta norma i que té com a eix principal la negociació del govern català amb la comunitat internacional perquè es reconegui la independència de Catalunya. Mentre durin aquestes converses, l'executiu crearà els ministeris d'Afers Estrangers, Seguretat, Energia, Hisenda i Seguretat Social per anar posant els ciments de l'estat català. La Generalitat també impulsarà una campanya per difondre els beneficis de la sobirania plena per tal que la societat s'hi involucri i es pugui guanyar un referèndum sobiranista, que seria el pas següent. Un cop el legislatiu declari la independència, caldria estendre el procés a la resta de Països Catalans amb una assemblea de representants de la nació catalana i de les majories democràtiques de les institucions de cada territori.

SI troba de vital importància que es pugui bastir aquest acord amb CiU, ERC i ICV, perquè vaticina que el pacte fiscal fracassarà i l'única sortida possible per a Catalunya serà la independència.

Consignes pròpies

La ponència marca el camí que ha de seguir el partit internament per reforçar-se i intentar tornar a tenir representació en les pròximes eleccions. Es determina que han de seguir amb la “coherència” de la seva política netament sobiranista i prioritzar la “unió” per la independència. També especifica que Solidaritat ha ser el grup més “combatiu” amb el PP i amb “l'espanyolisme que voldran imposar” a Catalunya.

Per afrontar la situació límit del país, SI proposa a CiU, ERC i ICV un acord per iniciar la transició a la independència
El pacte fiscal està abocat al fracàs, a xocar contra el mateix mur polític espanyol. Tant el PSOE com el PP s'hi oposen
La subordinació a Espanya ha conduït a una cruïlla: o assolim la independència o la nació catalana podria desaparèixer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.