Política

POLÍTICA

Girona vol ser més eficient amb menys estructura

Agraït al suport del PP, Puigdemont assegura que els pressupostos del 2012 en faran més eficaç la gestió

El govern redueix 544.000 euros de despesa corrent i 300.000 en personal gràcies al “bisturí”

L'Ajuntament de Girona vol ser més eficient i més eficaç amb menys estructura. Ho va dir l'alcalde, Carles Puigdemont, que ahir va parlar de “treball quirúrgic” i de l'ús del “bisturí” per exposar que el govern reduirà 544.000 euros de despesa corrent i 300.000 en personal.

Puigdemont considera que, amb la reducció d'àrees i la col·laboració del personal, l'equip de govern de CiU es veu amb cor d'aconseguir una organització més eficaç. “En despesa corrent, hem fet un treball d'afinament, d'ajustament de la despesa, de racionalització, en alguns casos de renegociació”, va precisar l'alcalde. D'aquesta manera, segons Puigdemont, Girona no haurà de recórrer únicament al crèdit per fer inversions, que el 2012 seran de 5.705.000 euros.

Puigdemont va presentar uns pressupostos de 96.695.000 euros, dos dies després que Concepció Veray (PP) n'anunciés públicament les línies mestres. Puigdemont respecta l'estratègia del PP i no hi té res a dir, però valora que el PP, amb tres regidors, avalin els números de CiU, el grup majoritari amb deu. “Agraeixo la disponibilitat del PP a l'entesa”.

Demanant l'abstenció

L'alcalde de Girona també va dir que la regidora d'Hisenda i Règim Local, Maria Àngels Planas, que va ser present en la roda de premsa d'ahir, havia tractat la resta de grups amb el mateix criteri, a l'hora d'exposar-los els plans en la roda de negociacions. Per la votació en el ple de demà, va demanar l'abstenció al PSC, a la CUP i a Iniciativa, sobretot als socialistes, i va reconèixer que els haurien pogut informar amb més temps.

Puigdemont va destacar la fluïdesa en el diàleg amb Iniciativa, quant a la CUP, que ha dit que votarà en contra del pressupost, sosté: “S'han posat la bena abans de la ferida.”

LA XIFRA

1.363.000
euros
dels 5.705.000 previstos d'inversió per CiU seran per al pavelló de l'escola Montfalgars. És la més alta.

LA FRASE

Estaria bé per la ciutat que demà s'abstingués un grup que ha estat 30 anys a la casa [el PSC]
s'
Carles Puigdemont
Alcalde de Girona

Controls propis dels sorolls de les obres del TAV

En el compromís adquirit de transparència, Puigdemont va explicar que l'equip de govern podrà fer controls propis dels sorolls dels treballs del TAV. Així, “no dependrem d'ADIF”, va dir l'alcalde.

Consigna a prop de l'estació i més lavabos públics

En el pla d'inversions del 2012 (vegeu el gràfic), Girona gastarà 20.000 euros per fer un espai de consigna en què es puguin deixar les maletes a prop de l'estació de tren. A més, hi haurà més lavabos.

Dispositius perquè la ciutat sigui intel·ligent

Girona formarà part de la xarxa de les ciutats intel·ligents i el programa de smart city. En una ciutat de comerç i de turisme, va dir Puigdemont, és bàsic informar per telèfon i dispositius electrònics nous.

Quaranta-un mil euros gastats en béns corrents

La despesa en béns corrents (41.146.350,50 euros) és la més alta. La quantitat equival al 40,82 per cent, poc més que el 39,58 per cent que significa el cost del personal (més de 1.000 treballadors).

Serveis socials, educació i promoció

A més de reduir l'estructura, l'equip de govern de CiU aposta pels serveis socials, la promoció econòmica i l'educació. En promoció i ocupació, Girona ha augmentat la partida un 6,96 per cent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.