Política

política

Lloret de Mar aprova un pressupost alcista que s'acosta als 60 milions

És un 7'25 superior que el de l'any passat

L'equip de govern (CiU-ERC) rep el suport del PSC per poder tirar endavant els números per aquest any

L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir el pressupost municipal per aquest any 2012, que s'acosta als 60 milions d'euros: exactament és de 59.224.586. És un 7'25% més alt que el de l'any passat, que va ser de 55'2 milions, però encara està molt lluny dels números de fa dos anys, que van ser de 76'5 milions. El govern local (CiU-ERC), que està en minoria, va tenir el suport del PSC per poder tirar endavant un pressupost que, tot i haver augmentat, disminueix la partida en inversions, que passa dels 11 milions de l'any passat als 8'8.

L'alcalde, Romà Codina (CiU), va explicar que Lloret havia de fer ajustos com ho fan les famílies, però que la vila no pot quedar aturada. Va definir els pressupostos d'“austers”. Arseni Frigola (CiU), regidor de Serveis Econòmics, va detallar totes les partides dels comptes municipals per aquest any. “Són uns pressupostos ajustats i prudents”, va assegurar.

El seu soci de govern, Jordi Orobitg (ERC), va parlar de pressupost “realista, comptant amb els ingressos i les despeses que podem assumir”. Una opinió compartida des de l'oposició, el PSC. El seu portaveu, Joan Bernat, va argumentar el vot afirmatiu, perquè és “la millor proposta” i va negar que s'estigui davant d'un “pacte de govern encobert” o d'una actuació “per interessos personals”.

MILLOR, el PP i el regidor no adscrit, hi van votar en contra, qualificant el pressupost municipal de “no realista”. Marc Fuertes, portaveu de MILLOR, va parlar de pressupostos “enganyosos” i “inacceptables” i va retreure al govern no haver liquidat encara els números del 2011. Fuertes va ser molt dur en la crítica dels pressupostos: “Ens estan portant al suïcidi col·lectiu de l'economia local”, va afirmar. Des del PP, el seu portaveu, Enric Martínez, va denunciar despeses “prescindibles” i subvencions a algunes entitats “sobredimensionades”. Martínez va demanar que el 0'7% que és per a projectes de cooperació “es destini als veïns de Lloret, no a tercers països”.

El regidor d'ICV-EUiA, Javier Rodríguez Pacios, que es va abstenir, va demanar al govern que “retornés” els pressupostos, perquè no s'ajusten a la realitat: “S'han fet amb els ingressos que es voldrien tenir, no amb els que es tindran”, va assegurar. També va denunciar que no s'hi tracten aspectes com ara l'ocupació i les qüestions socials.

LA XIFRA

59'2
milions d'euros és la dotació del pressupost municipal de Lloret pel 2012, un 7'5% més que el del 2011.

LA FRASE

Cal fer ajustos com els que fan les famílies però això no vol dir que Lloret hagi de quedar aturat
Romà Codina
Alcalde de Lloret de mar

Inversions i diners per obrir les urgències nocturnes

Pel que fa a inversions, la dotació disminueix 2'2 milions respecte a l'any passat. En el paquet destaquen els dos milions que es destinen a la piscina i els 2'8 milions per a una nova fase de la construcció de la planta de triatge. També hi ha una mica més de mig milió per actuacions en la via pública, comara millores al carrer o reparació del mobiliari urbà, com també la partida per recuperar el doble sentit de circulació al passeig, de 78.000 euros. D'altra banda, un error del PSC va permetre l'aprovació d'una esmena als pressupostos d'ICV-EUiA, segons la qual es dota una partida pressupostària perquè les urgències en ambulatoris no tanquin. A la pràctica, però, serà difícil que aquesta prosperi, ja que es condiciona a la firma d'un conveni amb el Consorci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.