Política

Recorren contra l'absolució de Camps i Costa

El PSPV -PSOE interposarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem

El jutge va dictar ahir la sentència

La comissió executiva del PSPV-PSOE va decidir ahir interposar un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la sentència absolutòria de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa en el cas dels vestits.

Els socialistes valencians, que van exercir l'acusació particular durant el juí, concretaran el contingut del recurs en els pròxims dies amb el seu lletrat, Virgilio Latorre. Per presentar el recurs tenen de termini cinc dies, segons estableix la sentència absolutòria dictada ahir pel magistrat president del tribunal del jurat, Juan Climent, després que dimecres passat el jurat popular declarara, per cinc vots a quatre, la no-culpabilitat dels acusats pel delicte de suborn passiu impropi.

El PSPV compleix així amb la voluntat expressada pel secretari general dels socialistes valencians, Jorge Alarte, l'endemà de l'absolució. Aquest va manifestar que el seu partiu era “procliu” al recurs i que esperarien “des de la prudència i el respecte als tribunals i a la justícia” a conèixer la sentència per prendre una decisió definitiva. “Després del veredicte, que no compartim, s'ha de redactar la sentència, i quan se'ns comunique, només en aquell moment, es pot plantejar el recurs”, va declarar aleshores.

Per la seua part, la fiscalia no ha confirmat en tots aquests dies si tenia previst o no recórrer contra la sentència i tampoc ho va fer ahir. En cas que el Tribunal Suprem estimara el recurs que presentaran els socialistes, la resolució del Tribunal Superior de Justícia valencià quedaria anul·lada i s'ordenaria la repetició del juí.

Fabra, “avergonyit”

D'altra banda, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va reconèixer ahir sentir “molta vergonya” per les audicions, en el juí, de les converses de Camps i Costa amb els capitostos de la trama Gürtel. Tanmateix, va defendre Camps com “un actiu” dins del PP.

LA FRASE

Som proclius a presentar un recurs, ja que no compartim el veredicte, però cal esperar la sentència
Jorge Alarte
secretari general del PSPv.PSoe

Demanen que s'investigue Camps en el cas Urdangarín

El grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes va comunicar ahir que ha demanat a la fiscalia de Balears que investigue el paper de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps en la signatura del conveni entre la Generalitat Valenciana i l'Institut Noós en 2005 per celebrar uns Jocs Europeus a València que no van arribar a produir-se i pels quals el govern valencià va autoritzar una generació de crèdits per valor de 5.728.000 euros.

Compromís creu que “és palmària” la presència de Camps “en totes les negociacions prèvies” i considera que aquest “va determinar, sense concurs, la concertació del conveni”. Per això demana que s'investigue si l'organització de l'esdeveniment va ser una proposta realitzada per l'Institut Nóos a la Generalitat o un encàrrec de Camps “per presumptament burlar la fiscalització pertinent”, i així “aclarir les responsabilitats i qualificar els fets”. Compromís vol que s'esbrinen els conceptes dels pagaments efectuats i si es va teixir una “xarxa de conveniències” amb tercers per a l'explotació de l'esdeveniment esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.