Política

ÀLEX SÁEZ

DIPUTAT DEL PSC AL CONGRÉS, A MADRID

“El PP aprofita la crisi per fer el seu model de país”

La situació econòmica serveix al PP perquè es torni a una política de centralitzar el mapa competencial de les autonomies

Cal una concreció més gran del PP, especialment en relació a les comarques gironines

La reforma laboral destruirà ocupació

Veu i vot a Madrid
Àlex Sáez es mostra convençut que el PSC, en la revisió del model de relació amb el PSOE trobarà per fi un model de relació que faci que els diputats a Madrid tinguin més protagonisme. Sáez és, precisament, un dels defensors d'aquesta via d'entesa entre tots dos.
CiU al Congrés és una força cada vegada més irrellevant davant la majoria que té el PP a Madrid

El diputat pel PSC per Girona al Congrés, Àlex Sáez, es mostra preocupat davant la reforma laboral, la inconcreció del PP sobre el projecte de desdoblament de l'N-II, el replegament del model aeroportuari i la recentralització que fa l'Estat de les competències autonòmiques.

Com valora la reforma laboral?

Ha de quedar clar que el PP, amb tots els canvis legislatius que fa i farà, demana un esforç a les classes mitjanes. Els populars no demanaran un esforç a qui més té, i això penso que s'ha de dir, i ben clar. El PP segueix la línia de retallar l'estat del benestar. Aquí tenim, per exemple, la reforma laboral. El que fa és trencar l'equilibri entre el treballador, les condicions laborals i l'empresa. I, lluny de generar ocupació, el que s'aconseguirà serà ajudar a destruir-la. Segueix, tal com dic, la línia de les darreres propostes del PP que, en comptes d'ajudar al fet que l'economia millori, el que fan és empitjorar-la. Estic d'acord a flexibilitzar el mercat laboral, però no pas amb trencar l'equilibri entre condicions i drets.

La setmana passada també vàrem conèixer, a grans trets, les prioritats de la ministra de Foment. Què en pensa?

La ministra de Foment va ser molt ambigua en moltes de les coses que va dir. Penso que tocava que el PP hagués detallat més clarament les inversions que resten pendents per a aquest any. Tampoc no s'ha d'oblidar que segurament va ser calculadora i ambigua perquè cal tenir en compte que hi ha un calendari electoral a Andalusia i Astúries, que compta, i molt.

Decebedor, tot plegat?

Sí, va ser decebedor perquè tot i la situació difícil que vivim, penso que calia una concreció més gran del PP, especialment en relació amb les comarques gironines i el projecte de desdoblament de l'N-II. I més encara quan aquest és un tema que no ha de representar cap complexitat, especialment per a les obres del tram Sils-Caldes. Recordo que és una adjudicació en què els tràmits administratius ja estan fets, i que el govern socialista va deixar aturada perquè s'estava en període electoral.

I pel que fa a la gestió aeroportuària?

Queda clar que hi haurà un replegament. Aquest és un tema que ja va costar molt a la nostra administració socialista. Recordi que en el període del ministre José Blanco es va ser especialment receptiu sobre un nou model de gestió aeroportuària, sobre tot amb la presència de les institucions públiques i privades en la seva gestió. En aquell moment Aena, i més encara quan Magdalena Álvarez era ministra, ja era molt reticent. Ara tornem al replegament, amb una gestió molt centralitzada. El PP aprofita la situació i la crisi per bastir el seu model de país radial. La situació econòmica els serveix per tornar a centralitzar les competències de les autonomies. Ha de quedar clar que el PP i el socialistes tenim una concepció de país o d'Estat totalment diferent. Es pot haver avançat més ràpidament o no, es pot discutir, però amb el socialistes es va avançar en model autonòmic.

Quin és el paper de CiU a Madrid?

CiU al Congrés és una força cada vegada més irrellevant, amb una majoria del PP davant, la qual, a més, necessita Catalunya per governar, segons sembla. Nosaltres serem la força opositora per excel·lència, penso. CiU està lligada de peus i mans i, no només no fa oposició, sinó que s'afegeix a la majoria del PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a