Política

A les antípodes de Millet

Clara Millet, filla de l'expresident de l'Orfeó, s'instal·la a Austràlia, on busca feina en la gestió d'organitzacions sense ànim de lucre

Fa destacar la seva feina al Palau

La germana gran,Laila, també va marxar a viure a l'estranger fugint de la pressió de l'escàndol

Fèlix Millet, l'autor confés de l'espoli del Palau dela Música, no pot sortir del país. La justícia li va intervenir el passaport a ell i també al seu soci en el delicte, Jordi Montull. Des d'aleshores només es mou per anar amunt i avall de l'Ametlla del Vallès, on resideix, fins a Barcelona, on una vegada al mes compareix davant el jutjat instructor, i almenys una vegada a l'any es desplaça de Barcelona a Menorca, on encara té una luxosa residència de vacances. Millet té els moviments limitats, però la seva família no, i no s'estan quiets. Clara Millet, la seva segona filla, viu des de fa un mes a Adelaida, la cinquena ciutat en importància d'Austràlia, on s'ha instal·lat amb la seva família amb la idea de començar-hi una nova vida.

Clara Millet ha seguit el camí que ja fa un any i mig va emprendre la seva germana gran, Laila, que va decidir marxar a viure als Estats Units amb el seu marit, Ross Jackson, i fugir així de la gran pressió emocional que li suposava l'escàndol. Ni Clara ni Laila Millet han tingut relació amb la comissió dels fets delictius reconeguts pel seu pare, ni estan imputades en la causa, tot i que les dues es van casar al Palau a compte de la institució i que cada mes rebien un sobre amb diners que omplien les secretàries de Fèlix Millet.

A més, Clara Millet va treballar més de nou anys contractada pel Palau de la Música, la meitat dels quals amb la responsabilitat del càrrec de directora internacional de la institució. Va ser acomiadada per la nova direcció de la institució, en una decisió que va ser corregida per un jutjat que va considerar improcedent la mesura, i va haver de ser readmesa. Al cap de poc temps va pactar la seva sortida de la institució, amb la corresponent indemnització.

Clara Millet no s'amaga de la seva relació professional amb el Palau i aquest és el primer element que destaca en el seu currículum, que fa públic a través de Linkedin, una xarxa social d'internet on conflueixen professionals d'àmbits diversos. En aquest perfil professional, Clara Millet hi escriu que el seu àmbit d'actuació professional és la consultoria de màrqueting, i més concretament la “gestió d'organitzacions sense ànim de lucre”.

Clara ha marxat a Austràlia amb el seu marit, Xavier Rafart, que va arribar a ocupar la subdirecció de la firma Amci Habitat, la constructora vinculada a l'Agrupació Mútua, quan aquesta entitat era presidida per Fèlix Millet. Rafart va ser el protagonista involuntari d'un dels episodis més grotescos del cas Palau quan va transcendir que Fèlix Millet havia enganyat els seus pares fent-los pagar part de les despeses de la seva boda amb Clara, quan tot era a càrrec de la institució cultural.

Amb la impossibilitat legal de Fèlix Milet per desplaçar-se a l'estranger, el lligam amb les dues filles el manté la mare d'aquestes, Marta Vallès, sobre la qual, tot i estar imputada en el procés penal, no pesa cap mesura cautelar que limiti els seus moviments. L'estiu del 2010, Marta Vallès ja havia visitat en almenys una ocasió la filla que resideix als Estats Units, i ara ja hauria fet el mateix a Austràlia amb l'altra filla Clara, segons han explicat fonts properes a la família.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.