Política

El PP dóna sis mesos al govern per reduir la representació a l'exterior

L'acord pressupostari entre CiU i els populars planteja aprimar el sector públic que gravita al voltant de la Generalitat

Enric Millo destaca que l'executiu d'Artur Mas ha triat un “company de viatge seriós”

L'acord entre CiU i PP per aprovar els pressupostos del 2012 dóna sis mesos al govern perquè redueixi la seva xarxa de representació a l'exterior. Així ho ha explicat el portaveu dels populars al Parlament, Enric Millo, en una entrevista als Matins de TV3.

Millo ha assegurat aquest dimecres que en el pacte pressupostari han apostat per ser “més austers i eliminar despeses supèrflues”.

En aquest sentit, ha explicat que entre els punts de l'acord amb la federació nacionalista hi ha un “canvi d'orientació en la política de relacions internacionals de la Generalitat”. Pels populars, aquesta no ha de tenir una vocació diplomàtica sinó que ha de representar les empreses catalanes. Millo ha precisat que aquesta condició ja es trobava en els pactes per aprovar els comptes del 2011, però ara es dóna un termini de sis mesos per al seu desplegament.

Per altra banda, el dirigent popular ha assenyalat que en l'actualitat hi ha subvencions a entitats “que no es dediquen directament a sortir de la crisi i, per tant, són prescindibles”.

També ha indicat que hi ha uns 600 organismes i empreses públiques “que graviten al voltant de la Generalitat” i que suposen un cost de “més de 7.000 milions d'euros l'any”. De fet, Millo ha anunciat que la seva formació ha presentat al registre del Parlament una llista d'entitats que s'han de reduir o eliminar. Entre aquestes ha citat explícitament el Memorial Democràtic.

Compromís per al 2012

El portaveu del PP ha assegurat que l'acord signat ahir “no té res a veure amb el Pacte del Majestic” signat el 1996 entre CiU i l'executiu de José María Aznar. Tot i així, ha subratllat que l'acord pels pressupostos “compromet el govern per aquest any”. A més, ha opinat que si l'executiu d'Artur Mas ha optat pels populars com a company de viatge en aquest moment de la legislatura és perquè ha buscat “un company seriós”.

Millo ha lamentat que a Catalunya encara hi hagi gent “a qui molesta que el PP sigui un partit determinant”, però ha recordat que són la tercera força més votada al país. A més, ha subratllat que ells representen “l'oposició real i constructiva”.

En canvi, ha censurat que ICV-EUiA, Solidaritat i Ciutadans hagin presentat un recurs contra la Llei de mesures fiscals i financeres i ho ha titllat de rebequeria.

També ha definit de “mala fe” les informacions publicades aquest dimarts per l'agència Reuters que denunciaven que el govern de Mariano havia inflat les xifres de dèficit del 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.