Política

POLÍTICA

ERC prepara un pla estratègic per reforçar-se a Girona, Blanes i Salt

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va remarcar ahir a Girona que aposten per reconstruir el partit des de la base, pensant en les municipals

La pèrdua del regidor d'ERC a l'Ajuntament de Girona –per un vot i una estampeta de mossèn Escrivà de Balaguer– fa mal als republicans. Per això, i també per continuar el procés de reconstrucció del partit, ERC està preparant un pla estratègic que els ha de servir per detectar els punts forts i els febles. Una diagnosi que els ha de permetre, per un costat, analitzar per què aquest partit, amb un gran arrelament territorial, no va poder mantenir-se a Girona i no va aconseguir presència en ajuntaments importants com ara els de Blanes i Salt. Una implantació que es reforça amb més d'un miler de militants, 36 alcaldes –o que ho seran en una part del mandat–, 352 regidors, una quantitat que situa ERC com la segona força política, 38 consellers comarcals, cinc diputats provincials, dos diputats al Parlament de Catalunya i una diputada al Congrés. De fet, i en paraules del president regional d'ERC, Josep Maria Rufí, el cas de Girona és “una anomalia que s'ha de corregir”. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, es va reunir ahir a Girona, amb motiu d'una jornada de treball amb la direcció regional d'ERC sortida del congrés celebrat el 4 de febrer passat a Porqueres. Rovira va explicar que la trobada anava en la línia del pla estratègic, “per començar a marcar línies de treball de cara al futur”. Per la seva banda, el president de la federació d'ERC de Girona, Josep Maria Rufí, va reiterar els arguments que ha anat destacant les darreres setmanes, en el sentit que “la perspectiva de dos anys sense eleccions és propícia per tornar a vertebrar el territori, generar autoestima i fer la funció de pal de paller que correspon a ERC, perquè té una història de 80 anys que l'avala”.

LA XIFRA

36
alcaldes
té ERC, més 352 regidors, 38 consellers comarcals, cinc diputats provincials, dos al Parlament i un al Congrés.

“CiU afebleix el país pactant amb el PP”

El pacte entre CiU i el PP per aprovar els pressupostos de la Generalitat tindrà efectes per la política recentralitzadora. “El que Esquerra es pregunta és si Convergència i Unió és conscient que està pactant amb un Partit Popular que empetiteix el país i perdem les poques competències que la Generalitat tenia com a autoritat laboral”, va dir Rovira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.