Política

ERC demana que es reforci l'Agència Tributària

Junqueras considera que l'executiu hauria de donar facilitats a aquells que vulguin ser insubmisos fiscals

L'Andreu i la Maria són una parella d'empresaris propietaris d'un restaurant a Siurana que s'ha declarat insubmisa fiscal. I els ajuntaments d'Arenys de Munt i Berga són els primers que han aprovat mocions per donar suport al fet que els ciutadans paguin els seus impostos a la Generalitat i no a l'Estat. En vista d'aquests moviments, el president d'ERC, Oriol Junqueras, considera que el govern català hauria de reforçar l'Agència Tributària de Catalunya perquè aquells que vulguin seguir l'exemple d'aquests empresaris ho puguin fer.

“Jo no vull que els ciutadans de Catalunya deixin de pagar impostos, vull que deixin de pagar-los a l'Estat perquè estic convençut que si els paguen a l'administració catalana seria molt més eficient i justa”, deixava clar Junqueras en una entrevista a Europa Press. Les demandes del president dels republicans tenen poques possibilitats de prosperar, atesa la reacció de l'executiu català davant de la iniciativa dels restauradors. El portaveu del govern, Francesc Homs, ja va alertar que l'executiu no els pot secundar, des d'un punt de vista legal.

Junqueras creu que la clau perquè la campanya iniciada prosperi és que puguin pagar els seus impostos a la Generalitat. I alertava que, si no es reforça l'Agència Tributària catalana, la proposta d'insubmissió fiscal podria derivar en evasió fiscal, que rebutja.

LA FRASE

No vull que el futur dels contribuents sigui estar pendents de quin disbarat fan amb els seus recursos
Oriol Junqueras
president d'erc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.