Política

Sarkozy contrari al reconeixement de drets lingüístics

En el primer discurs com a candidat a la seva reelecció el president francès ha afirmat que “quan s'estima França no es pot proposar la ratificació de la Carta europea de les llengües regionals”

El president francès Nicolas Sarkozy, en el primer míting com a candidat a la seva reelecció, celebrat a Marsella, ha afirmat que és contrari a la ratificació francesa de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries. En el seu discurs el president candidat, enumerant els temes que, segons ell, no s'han de proposar si “s'estima França” va evocar el tema de les ”llengües regionals”. Sarkozy va afirmar “quan s'estima França no es pot proposar la ratificació de la Carta de les llengües regionals que no es proposa només fer viure aquestes llengües en les que crec, sinó que vol fer reconèixer drets lingüístics a totes les minories i posar-les sota control d'un Tribunal Europeu que no tindrà compte de la nostra història nacional i de la nostra tradició republicana”.

Reaccions corses i bretones

Aquesta part del discurs ha provocat reaccions -sobretot a Bretanya i Còrsega- en els medis de defensa i promoció de les llengües dites regionals. En l'àmbit polític, en nom del Partit Socialista, el diputat Jean-Jacques Urvoas ha declarat que s'estranya de “la violència de les declaracions, quan afirma que els defensors de les llengües regionals no s'estimen França”. Urvoas s'adreça al president-candidat “per recordar-li que aquesta Carta ha estat ratificada per la Gran Bretanya, Alemanya, Holanda, els països escandinaus, i els dirigents d'aquests estats, els més avançats del continent des d'un punt de vista democràtic, no es pot dir que no s'estimin el seu país tant com Sarkozy estima el seu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.