Política

L'alcaldessa de Sant Pol rep amenaces d'anticatalanistes després de la polèmica per la bandera espanyola

L'Ajuntament no ha penjat la bandera espanyola fins que la llei els hi ha obligat

El govern municipal no descarta convocar un referèndum per a que els veïns decideixin sobre els símbols presents al poble

L'alcaldessa de Sant Pol de Mar (Maresme), Montserrat Garrido, ha rebut una allau de correus electrònics amb insults i també amb amenaces de mort de persones anticatalanistes que li recriminen que no hagi penjat la bandera espanyola a l'Ajuntament fins a veure's obligada per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Però l'alcaldessa de Sant Pol no descarta, malgrat la sentència, organitzar una consulta popular perquè els veïns votin si volen o no la bandera espanyola: “És lamentable haver de posar una ensenya per imposició i , a sobre, que aquesta imposició es recolzi en una llei”, ha dit Garrido, qui defensa que sigui el sentiment del poble el què determini els símbols presents.

La polèmica sobre la bandera espanyola de Sant Pol de Mar va començar fa dos anys, quan un exregidor independent va denunciar l'Ajuntament per incomplir la Llei de Banderes, que obliga a posar l'espanyola als espais públics, com la façana o el balcó, així com a la sala de plens municipal. Però no va ser aquell any que el govern municipal va decidir despenjar la bandera de l'Estat, sinó que mai s'hi havia vist. De fet, l'Ajuntament ha tingut problemes per trobar la bandera i respondre l'exigència legal de la sentència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.