Política

política

Lloret confia en noves ordenances per posar fi al turisme de borratxera

Se sanciona la barra lliure, el consum d'alcohol i el comerç sexual al carrer

 Només es permet anar sense samarreta a la platja

El burca es prohibeix

Lloret de Mar endureix les prohibicions i sancions amb l'objectiu de reconduir el model d'oci nocturn. Ahir es van aprovar de manera inicial les ordenances de civisme i convivència ciutadana i de via pública: “Una eina per ajudar que acabin els aldarulls”, va assegurar Romà Codina, alcalde de Lloret.

D'aquesta manera, Lloret prohibeix les rutes d'oci conegudes com a disco tours; s'endureix la persecució al comerç sexual al carrer i el consum d'alcohol a la via pública. També es posa fre a les promocions vinculades amb el consum massiu de begudes alcohòliques com ara la barra lliure, el 2x1 i el happy hour. L'Ajuntament també inclou a les prohibicions el balconing –saltar de balcó en balcó– i anar sense samarreta a segona línia de mar. És a dir, “només es pot anar amb banyador a primera línia de passeig i a la platja”, va explicar Jordi Martínez, regidor de Seguretat Ciutadana. El Millor va qualificar l'ordenança de civisme de “positiva i necessària”. Ara bé, hi van votar en contra; i el seu portaveu, Marc Fuertes, ho va justificar: “No creiem que solucioni els problemes que patim a Lloret.” Fuertes va atacar directament l'alcalde, mostrant unes ampolles d'alcohol comprades entre onze i dotze de la nit suposadament en una benzinera propietat de Codina. El batlle, però, es va defensar assegurant que està permès i va acusar el líder de l'oposició d'haver fet una “intervenció patètica”. La resta de partits hi van votar a favor, menys l'edil d'ICV-EUiA, Javier Rodríguez Pacios, que es va abstenir. Va criticar que se sancioni la mendicitat, tot i felicitar-se pel fet que tiri endavant la prohibició d'anar pel carrer amb la cara coberta. És a dir, la prohibició del burca.

Pel que fa a les activitats a la via pública, es prohibeixen les màquines d'autovenda al carrer, la venda ambulant i repartir-hi propaganda. En les mesures preses d'urgència a final d'agost ja s'hi preveien part d'aquests continguts, però ara se'ls ha donat format d'ordenança i s'han incrementat les sancions fins al màxim permès. Les faltes molt greus poden arribar als 3.000 euros.

Pel que fa a les mostres comercials, no s'han inclòs en l'ordenança de via pública. Ara bé, ahir se'n va parlar en el ple a partir d'una moció del Millor, el PP i ICV-EUiA per la tornada de les mostres “ben regulades i ordenades”. La moció es va aprovar gràcies al fet que s'hi va afegir el PSC.

LA FRASE

L'ordenança de civisme i convivència ciutadana és una eina per ajudar que s'acabin els aldarulls
Romà Codina
Alcalde de Lloret

LA XIFRA

3.000
euros és l'import màxim de les multes de les noves ordenances per les faltes molt greus.

Ciutat independentista

El ple de Lloret va aprovar ahir adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència, amb 13 vots a favor, 6 abstencions i 2 vots en contra. L'alcalde, Romà Codina, que va votar “sí”, va defensar que a l'entitat on van aprovar adherir-se hi siguin per aconseguir “un futur millor per a Lloret i per a Catalunya”. Desenes de membres de l'Assemblea Nacional de Catalunya van ser presents a la sala de plens i hi van desplegar una pancarta i quatre estelades. Després de la votació ho van celebrar davant de l'ajuntament. El ple també va aprovar una moció, amb els vots de tots menys el PP, contra la reforma laboral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.