Política

El tancament al rectorat de la UV, tret d'eixida a la vaga d'estudiants

Un centenar de persones preparen en assemblees la jornada de lluita convocada per Sindicat d'Estudiants

El rectorat de la Universitat de València va ser ocupat ahir des de les primeres hores de la nit per un centenar de persones que preparaven les accions per al dia de hui. Així mateix la Casa de l'Alumne de la Universitat Politècnica celebrava també una reunió amb el mateix objectiu.

El Sindicat d'Estudiants ha convocat per a hui a tot l'Estat una jornada de“ lluita” amb vagues, concentracions i manifestacions, que espera una resposta “massiva” dels col·lectius d'alumnes “d'esquerres”.

L'objectiu és denunciar la política de retalles en matèria educativa i demostrar la seua solidaritat amb els joves involucrats en les càrregues policials de les últimes setmanes a València. Així exigiran la dimissió de la delegada del govern, Paula Sánchez de León, del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz i dels directius policials implicats-hi.

El principal acte de València és la manifestació d'estudiants que ix a les 12 del migdia de la facultat d'Història i que marxarà cap al palau de la Generalitat.

La protesta té el suport del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament, que ha mostrat el seu compromís en la lluita per la retirada de les retallades i de la Federació d'Ensenyament d'UGT. Aquest sindicat lliurarà la Conselleria d'Educació el manifest “Defén el sistema públic, defén d'educació”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.