Política

maresme

L'alcalde de Mataró sorprèn anunciant que l'escola Marta Mata es desencalla

Davant dels pares mobilitzats diu que Ensenyament ha demanat la llicència d'obres

L'oposició se'n felicita però carrega fort contra “el cop d'efecte”

“Una afortunada casualitat ha fet que aquest matí a última hora el Departament d'Ensenyament entrés a l'ajuntament la petició de llicència d'obres per a la nova escola Marta Mata.” Sorpresa amb majúscules la protagonitzada per l'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), en el ple de dijous quan va anunciar davant dels representants de la comunitat educativa del centre educatiu que el procés per construir l'edifici es desencalla finalment després de quatre anys. De fons, els xiulets i crits de protesta d'una comunitat educativa que ha acabat la paciència i que només reclama, tal com va puntualitzar una representant, “una educació digna per als nostres fills”.

L'alcalde, per acompanyar l'anunci, va desplegar un plànol, cosa que va provocar la reacció irada de la majoria de grups de l'oposició, que no es van estar de criticar-li “les formes” i el fet de no haver -los informat prèviament. Mora, en la roda de premsa d'ahir, va recordar el llarg camí d'entrebancs pels quals ha passat l'escola. “El centre es construirà per fases i confiem que l'1 de setembre els nens d'infantil ja puguin ser a les noves instal·lacions”, va dir. En cas contrari, s'està estudiant habilitar un nou espai permanent a l'escola Antonio Machado –on també conviuen els alumnes del Marta Mata– perquè aculli els nens de la nova escola provisionalment fins que acabin les obres.

Des de les files de l'oposició es va retreure a l'alcalde la manera d'informar de les novetats sobre l'escola i encara més quan es presentava una moció conjunta de tots els grups municipals per reclamar a la Generalitat l'inici immediat de les obres de l'escola Marta Mata. El cap del PSC, Joan Antoni Baron va considerar ahir que l'actitud de l'alcalde “desvirtua la política davant la ciutadania” i va qualificar de “sainet” i “numeret” l'anunci que finalment s'ha demanat la llicència d'obres.

Afectats per les participacions preferents

Els vots a favor de CiU, el PSC, el PP i ICV-EUiA van donar llum verd a la creació del Consell Econòmic i Social, definit com un òrgan de participació, consulta i concertació entre l'empresariat de la FAGEM i Pimec i els sindicats UGT i CCOO. Lluís Torrents, representant de la UGT, va incidir en el fet que “l'objectiu prioritari és buscar solucions que redundin a trobar major ocupació”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.