Política

ANC, la recta final

L'Assemblea Nacional Catalana ultima els detalls de la seva constitució

El dissabte 10 de març esperen mobilitzar més de 7.000 independentistes al Palau Sant Jordi

Sèrie d'El Punt Avui

A partir de demà i fins divendres aquest diari publicarà cada dia una entrevista amb representants de l'ANC. També es detallaran els actes del 10 de març.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) afronta la recta final d'una cursa que va començar en l'efervescència de les consultes sobiranistes. El dissabte 10 de març, l'ANC es constituirà després de mesos i mesos de treball en què s'ha teixit una potent xarxa als territoris. Però això només és el punt de partida, perquè ara ve el més laboriós de tot. La fita és desenvolupar un full de ruta clar per aconseguir una majoria social que empenyi el país cap a la independència.

El germen de l'ANC va néixer després de la consulta d'Arenys de Munt, quan un grup d'una desena de persones va començar a treballar gairebé en secret per articular una associació en pro de l'estat propi. De mica en mica van anar explicant el projecte arreu del país i, sobretot, als voluntaris implicats en les consultes fins que el mes d'abril de l'any passat, pocs dies després de la votació del 10-A a Barcelona, es van presentar en societat. Ho van fer d'una manera assembleària i sense cap líder ni portaveu. “La nostra veu és la del poble”, asseguraven. Una de les intencions era la de rememorar l'esperit unitari de la històrica Assemblea de Catalunya, la plataforma antifranquista. El primer pas va ser organitzar la Conferència Nacional pel Sobiranisme, que es va celebrar l'any passat i que va servir per posar les bases de l'ANC. Prop de 1.500 persones van acudir a aquest acte. Des de llavors, l'ANC ha anat solidificant-se a través d'estructures al territori: ja s'han creat prop 200 entitats locals.

Les últimes setmanes la feina s'ha multiplicat amb la mirada posada en el 10 de març. La intenció és mobilitzar entre 7.000 i 8.000 persones i omplir mig Sant Jordi. De moment, hi ha més de 5.000 inscrits, però la setmana vinent s'espera que s'hi apuntin més assistents. Aquest dia està previst que s'aprovi l'estructura interna de l'entitat i que es defineixin les accions que es portaran a terme. Les iniciatives que ja s'han anunciat són una gran manifestació l'Onze de Setembre al passeig de Gràcia de Barcelona o la convocatòria pel 2013 de consultes sobiranistes a tots els ajuntaments catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.