Política

JOAN MATAMALA

COORDINADOR GIRONA PER LA INDEPENDÈNCIA

“Estem abocats a ser independents”

“El nostre no és un moviment que vulgui convertir-se en un partit polític ni ser una plataforma per sobresortir”

I va creixent
A les comarques gironines ara mateix s'han constituït al voltant d'una cinquantena d'assembles territorials i es preveu que es tanqui amb una seixantena. Un moviment en alça a Girona en el qual ara mateix treballen activament unes cinc- centes persones.

Joan Matamala, coordinador de Girona per la Independència, veu inevitable que Catalunya sigui independent. Per això, defensa la importància de l'Assemblea Nacional de Catalunya com un element que ajudi a vertebrar el projecte sobiranista i a aglutinar la societat amb aquest objectiu.

Quantes assembles s'han creat a les comarques gironines?

Ara mateix estem molt a prop de les cinquanta assembles territorials. Encara en tenim en procés de constitució i per això molt probablement encara en tindrem alguna més. Jo crec que arribarem a la seixantena d'assemblees, per municipis, a la demarcació de Girona.

Com va començar, a Girona?

A la conferència nacional va assistir-hi molta gent de les comarques gironines. Va ser llavors quan molts van decidir tirar endavant el projecte a les nostres comarques. Al Gironès, Carme Renedo va començar a treballar de valent, i d'alguna manera ella va ser una de les primeres impulsores. Després, Josep Albertí, al Baix Empordà, o Isidre Palmada, del Pla de l'Estany, l'Alt Empordà i la Garrotxa s'hi van afegir.

Què pretén aquest moviment?

Cal tenir present que ara mateix conflueixen moltes inquietuds que cal aprofitar. Si ho recordeu, el tema de les consultes va mobilitzar molta gent, a més dels voluntaris. Del que es tractava era de capitalitzar tot això.

Quantes persones mou el vostre moviment a Girona?

Aquesta és una dada difícil de dir. Cada assemblea territorial és bastant independent, tot i que estem coordinats a través del secretariat. Però, per posar una dada, en aquests moments fàcilment estem superant a bastament les cinc-centes persones que estan directament involucrades treballant pels objectius de l'assemblea nacional.

Però al marge dels partits?

Exactament. El nostre no és un moviment que vulgui convertir-se en un partit polític, ni ser una plataforma per sobresortir. És un moviment social al marge de la militància i de les simpaties que tinguem els que en formem part. Això que us comento queda recollit en el marc legal i normatiu que dóna cobertura al moviment. L'abril passat, en la conferència nacional, uns mil delegats en van aprovar els documents, els estatuts provisionals i el full de ruta. I és aquí on es preveu que es constitueixin les assembles als municipis i on s'acorda que tindran el nom del municipi; per exemple, Girona per la Independència, i on queda clar que no som un partit. La nostra vocació és la de capitalitzar i aglutinar el sentiment independentista.

La independència és un procés irreversible?

N'estic absolutament convençut. Això ja no té aturador i ja estem abocats a ser independents. La gent se n'està adonant, d'això... En mans de l'Estat espanyol, anem directament a la ruïna més absoluta com a país i com a catalans. Hem arribat a un punt en què ara això ja és insostenible. Persones que no veien la independència com a una necessitat ara ja s'ho estan replantejant o ja n'estant convençudes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.