Política

Objectiu: Un estat propi

L'Assemblea Nacional Catalana veu la llum en un acte al Palau Sant Jordi de Barcelona amb l'objectiu de convocar un referèndum sobre la independència l'any 2014

L'Assemblea està formada per persones a títol individual i és hereva de les consultes per la independència

Diferents col·lectius socials han constituït aquest dissabte l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), una entitat que neix amb l'objectiu de pressionar els partits polítics per anar cap a la independència de Catalunya. Concretament, i en paraules de Sergi López, un dels conductors de l'acte, l'ANC es crea per fer “camí per tenir un estat propi”.

En l'acte, que s'ha celebrat al Palau Sant Jordi de Barcelona amb l'assistència d'unes 7.000 persones, s'han constituït els estatuts d'aquesta nova entitat, que té com a objectiu i treballar perquè hi hagi un consens majoritari en la societat a favor de la independència i reclamar la celebració d'un referèndum abans de març del 2014. L'Assemblea està formada per persones a títol individual i és hereva de les consultes per la independència. Han estat cinc hores d'assemblea durant les quals s'han acceptat i rebutjat diferents esmenes com, per exemple, descartar que l'ANC es pugui presentar mai en una convocatòria electoral.

Així doncs, l'assemblea ha aprovat el full de ruta de l'entitat i també s'ha prorrogat el mandat de l'actual Secretariat i també del Consell Permanent. Tanmateix, s'ha aprovat i convocat des d'avui el calendari electoral pel nomenament del secretariat nacional i territorial de cara el 31 de març. S'escolliran 75 membres; 50 pel territorial i 25 pel nacional.

Entre els assistents hi havia diversos membres de partits polítics independentistes, com el diputat de Solidaritat, Alfons López Tena, i el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras.

Abans de finalitzar l'acte de constitució, l'Assemblea ha rebut el suport públic de personalitats com l'exlehendakari Juan José Ibarretxe, Josep Guardiola, Jordi Pujol, Joaquim Maria Puyal, Josep Maria Terricabras, Antoni Bassas o Xavier Rubert de Ventós. Després de rebre aquest suport, Aureli Argemí, Muriel Casals i Josep Maria Vila d'Abadal han posat punt i final a l'acte.

L'Assemblea Nacional neix de les assemblees territorials que s'han anat celebrant des de fa un temps en diferents punts de Catalunya i Andorra, i que durant aquesta celebració han de posar en comú el treball que han portat a terme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.