Política

política

Arbúcies té un deute de tres milions a proveïdors

L'alcalde el qualifica de “bestiesa” i no descarta un crèdit per pagar-lo

L'Ajuntament d'Arbúcies decidirà en els pròxims dies si demana un crèdit ICO dels que preveu l'Estat per fer front al pagament a proveïdors. L'endeutament del municipi s'acosta al 75%, el límit legal per poder accedir a un crèdit (amb un pla d'ajustament financer com a condició) i, segons va avançar ahir l'alcalde, Pere Garriga, es deuen uns tres milions d'euros a proveïdors, tant del municipi com de fora. Garriga va qualificar aquest deute de “bestiesa”. L'alcalde va admetre que el crèdit per pagar proveïdors interessa “perquè inicialment, i encara que sigui de manera fictícia, és com posar el comptador a zero, però el 2014 hem de tenir capacitat de tornar-lo”, va raonar.

Demà s'ha d'enviar la llista amb els deutes a proveïdors a l'Estat, i a finals de mes l'Ajuntament tancarà els comptes del 2011.

Per altra banda, el ple celebrat ahir a Arbúcies va resoldre desestimar el recurs interposat per Taller de Arquitectura y Obras contra l'adjudicació d'unes obres a una altra empresa, i es va aprovar per unanimitat un pla especial per al paratge la Barraca d'en Torre, on hi ha el càmping La Sureda, en situació irregular des de fa vuit anys.

També es va aprovar una moció de la CUPA per abolir els símbols monàrquics, tot i que, segons va dir l'alcalde, a Arbúcies no n'hi ha cap, ni tan sols el retrat del rei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.