Política

Milers de persones omplen la plaça de Catalunya en una ‘flashmob' per la independència

L'acció l'han convocada els creadors del ‘Lipdub' per la Independència, enregistrat l'any passat a Vic

L'objectiu era superar la xifra de 5.700 assistents amb què va comptar aquell esdeveniment

Milers de persones (10.200 segons els convocants i unes 1.500 segons la Guàrdia Urbana) han respost aquest diumenge al migdia a la crida per a fer una flashmobper la independència a la plaça de Catalunya de Barcelona. A través del Facebook i amb l'etiqueta #flashmobcat del Twitter, els organitzadors han aconseguit mobilitzar milers de persones fins al centre de la capital catalana.

Poc abans de les 12h els participants s'han anat concentrant en els accessos de la plaça l'espera del tret de sortida per omplir el recinte. Un home gran i una nena han estat els primers en accedir-hi, seguits d'una jove voluntària de l'organització, als crits d'“In-inde-independència”.

Tot seguit, vàries columnes de gent han entrat a la plaça fins a omplir-la de senyeres, estelades i càntics a favor de la independència de Catalunya. Un cop plena i passats menys de 5 minuts, l'organització ha donat el senyal de sortida i els participants s'han dispersat ràpidament. En poca estona, uns 10 minuts, la plaça ha retornat al seu aspecte habitual d'un diumenge al migdia.

L'acció ha estat convocada pels creadors del Lip dubper la Independència, enregistrat l'any passat a Vic i que ha tingut un gran èxit de visites a la xarxa. L'objectiu dels organitzadors era superar les xifres d'assistència amb què va comptar aquell esdeveniment. En concret, el Lip dub per la Independència va aplegar 5.700 persones a la capital d'Osona i va suposar el rècord mundial de participants en una trobada d'aquest tipus. El vídeo, penjat a la xarxa des de fa més d'un any, ja ha tingut més d'un milió i mig de visites.

Ana Sallés, voluntària de l'organització, ha qualificat la convocatòria de “molt positiva” ja que han aconseguit el seu objectiu: omplir la cèntrica plaça barcelonina de persones fent un mateix crit a favor de la independència, informa ACN. A partir de les imatges gravades amb les 10 càmeres repartides per tota la plaça, l'organització farà el recompte dels assistents.

Una flashmob és una concentració d'un gran grup de persones en un espai públic per dur a terme una acció en un espai breu de temps. Un lip dub, en canvi, és un vídeo musical, que se sol gravar en una sola seqüència i en què els participants fan playback i ballen una mateixa cançó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.