Política

Activisme

‘Flashmob' independentista

Milers de persones participen en la gravació d'un vídeo a favor de la independència a la plaça Catalunya de Barcelona

L'acció, que busca finançament a Verkami, es penjarà properament a internet

Un home gran i una nena entren a la plaça Catalunya a les 12 en punt del migdia amb una estelada. Darrere hi apareix una noia jove cridant “In-inde-independència”. Instants després, des de les quatre cantonades de la plaça, s'hi uneixen centenars de persones amb estelades, alguna barretina i el mateix crit. Quatre minuts després el grup es dispersa i desapareix. Això va ser, ahir a Barcelona, el Flashmob per la Independència. El terme flashmob significa “mobilització instantània”. Flash, ‘ràpid', i mob, ‘mobilització'.

L'acció independentista va sorprendre ahir més d'un turista passejant pel centre de la capital catalana. Va ser ràpida i curta, però va aplegar unes 3.000 persones. Menys de les esperades, però suficients. Els organitzadors de l'acció audiovisual, que van agrair l'assistència del públic, publicaran properament el vídeo de dos minuts del flashmob al web de Youtube i a la seva pàgina d'internet.

L'objectiu és aconseguir una repercussió social i mediàtica similar a la del seu últim treball, el lipdub per la independència que es va fer l'any passat a Vic. El vídeo, més viral que cap vídeo independentista, suma ja més d'un milió sis-centes mil visites. Aquest tipus d'activisme audiovisual serveix, segons els organitzadors, per difondre la causa sobiranista a escala internacional. Aquesta tasca, però, necessita ara un finançament de 2.000 euros, que estan recaptant a través del web de micromecenatge Verkami.

TWITTER: @sergipicazo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.