Política

El jutge relaxa el bloqueig dels comptes dels Millet

Aixeca l'embargament sobre els comptes de Marta Vallès, dona de Millet

L'embargament absolut sobre els béns de Fèlix Millet i la seva dona, Marta Vallès, només ha durat una setmana. El magistrat titular del jutjat d'instrucció 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, va signar el passat dia 14 una resolució en què rectificava la que ell mateix va dictar el dia 7 en què ordenava l'embargament de tots els béns mobles i immobles del principal acusat en l'espoli del Palau de la Música i de la seva esposa. La nova resolució aixeca l'embargament sobre 17 comptes corrents de Marta Vallès, quatre dels quals són compartits amb el seu marit.

La cautela judicial sobre els béns dels imputats es va dictar per fer front al que s'anomena fiança civil. En el cas de Marta Vallès, aquesta responsabilitat civil es va fixar en poc més de 4 milions d'euros, i per això se li van embargar tots els comptes corrents, un vehicle de la marca Mercedes, una embarcació i 49 propietats immobiliàries, entre les quals hi ha diversos pisos a la ciutat de Barcelona i moltes finques al poble de l'Ametlla del Vallès.

La defensa de Marta Vallès va presentar un recurs contra aquesta decisió, en què al·legava que amb les propietats intervingudes es cobreix amb escreix la fiança imposada i per això perdia justificació l'embargament dels comptes. A més, s'argumentava que Vallès necessita accedir als diners per poder abonar les hipoteques que graven moltes d'aquestes propietats.

En aquest sentit, l'advocat de Vallès insistia en el seu escrit que, “en cas que no s'aixequi amb urgència l'embargament sobre els comptes, les entitats de crèdit executaran de manera immediata els béns immobles, i aquests es podrien perdre per al mateix jutjat instructor”. El jutge ha acceptat aquest raonament i justifica la nova mesura per evitar la pèrdua de valor patrimonial dels immobles.

Marta Vallès té un important patrimoni personal, derivat de la seva ascendència familiar, la família de paperers Guarro Casas. Està imputada en la causa del Palau per la seva participació en el desviament de grans quantitats de diners a través d'unes societats que ella presidia. Últimament, Vallès ha destinat molt de temps a viatjar als EUA i Austràlia per visitar les filles, Laila i Clara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.