Política

L'assassí confés de set persones a Tolosa mor en l'assalt policial

El ministre de l'Interior explica que Mohamed Merah s'havia amagat al bany, des d'on ha rebut la policia a trets i després s'ha tirat per la finestra

L'operació ha acabat amb dos policies ferits del cos d'elit, un d'ells en estat greu

L'assassí confés de set persones a Tolosa i Montauban (Sud de França), Mohamed Merah, ha mort aquest dijous quan els agent de la unitat d'elit de la policia francesa, RAID, han entrat al seu l'apartament del número 17 del carrer Sergent Vigné de Tolosa de Llenguadoc, segons fonts policials.

L'assalt policial, que ha durat cinc minuts, ha estat duta a terme per uns dos-cents policies del cos d'elit. Mohamed Merah s'ha atrinxerat al bany del seu habitatge fortament armat i ha ferit dos policies, un d'ells en estat greu.

El ministre d'Interior francès, Claude Guéant, ha explicat que Mohamed Merah ha mort després de llençar-se pel balcó del seu apartament mentre disparava als agents que intentaven arrestar-lo.“Quan ha arribat a terra era mort”, ha afirmat en declaracions a la premsa Guéant.

L'assalt s'ha iniciat a les 11.30h, després d'una llarga negociació de més de trenta hores amb l'assassí confés de tres militars, tres nens de confessió jueva i el pare de dos d'ells.

Merah, un jove francès d'origen algerià de 24 anys, va reivindicar els assassinats i va dir que actuava per la xarxa terrorista Al-Qaida. “Vull morir amb les armes a la mà”, havia advertit Merah.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.