Política

ICV insisteix en la via federal per a l'Estat

Presenten el seu full de ruta juntament amb IU, Equo i la Chunta Aragonesista

Iniciativa va tornar a insistir ahir en la via federal per resoldre els actuals problemes d'encaix de Catalunya dins l'Estat. I, al contrari del que es diu habitualment, no ho va fer sola. ICV i EUiA van presentar el full de ruta federalista per a l'Estat al Parlament acompanyats de representants d'Izquierda Unida, la Chunta Aragonesista, Equo i Iniciativa del País Valencià i de les Illes Balears. L'objectiu dels ecosocialistes és aturar la recentralització i uniformització que planteja Mariano Rajoy amb una reforma total del Senat.

El senador d'ICV Joan Saura i la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, van posar sobre la taula de debat quatre propostes concretes: modificar l'elecció dels senadors perquè siguin representants de les comunitats autònomes; que deixi de ser una cambra de “segona lectura” i tingui competències específiques relacionades amb els territoris; poder legislar i debatre qüestions de la Unió Europea que afectin directament els territoris de l'Estat, i, finalment, que el Senat expressi la “riquesa” plurinacional i plurilingüística de l'Estat.

Saura i Camats enviaran una carta de queixa al president del Senat, Pío García Escudero, per les seves declaracions a favor de “suspendre” l'ús de les llengües al Senat com una mesura d'estalvi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.