Política

El jutge del “cas Gürtel” imputa l'exdirector de RTVV

Li atribueixen suposats delictes de suborn i prevaricació en relació a la visita del papa a València

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha imputat a l'exdirector general de RTVV, Pedro García Gimeno, en relació amb l'adjudicació de contractes de l'ens a empreses de la trama Gürtel durant la visita del papa a València el juliol del 2006.

Així ho ha acordat el magistrat en un acte notificat hui en què, a més, imputa per aquests fets sis persones més, entre elles el considerat cap de la xarxa, Francisco Correa; el seu presumpte número dos, Pablo Crespo; i al gestor d'Orange Market, Álvaro Pérez, El Bigotes.

Ruz ha adoptat aquesta decisió a instàncies de la fiscalia anticorrupció i mentre espera que el Tribunal Suprem “dirimisca definitivament” quin òrgan judicial és competent per a investigar els suposats delictes de suborn i prevaricació atribuïts a García Gimeno durant la V Trobada Mundial de les Famílies, celebrat entre el 7 i el 9 de juliol de 2006.

Anticorrupció sosté que els fets consistirien bàsicament en la “percepció reiterada de dàdives –en forma de peces de vestir, vehicles i lliurament de fons en metàl·lic– per part de Pedro García procedents de l'entorn de Francisco Correa” i vinculades amb la contractació irregular de RTVV amb empreses de la trama Gürtel.

Els fets s'estenen al repartiment de beneficis obtinguts de l'adjudicació de la Radiotelevisió Valenciana a la constructora Teconsa dels treballs per al subministrament i instal·lació de l'equipament de sonorització durant la visita del papa.

Segons el jutge, a través de la subcontractació de serveis amb Impacte Produccions, Apogee Telecomunicacions i Sirius Show Equipment, així com de les despeses comptabilitzades per a l'execució del contracte i les factures emeses per Wild Electronics, Castany Corporate i Free Consulting –un total de 1.242.690 euros–, Teconsa podria haver deixat d'ingressar diverses quantitats a Hisenda.

Les quantitats presumptament defraudades perquè va usar com a pantalla aquestes empreses serien la quota d'IVA suportat de 198.830 euros i l'Impost de Societats de 2006 per la deducció improcedent de les factures emeses per les anteriors mercantils ja que no responien a la prestació de serveis reals, xifrat en 434.941 euros.

Els fets que se'ls imputen als citats podrien ser constitutius d'un delicte continuat de suborn, un delicte continuat de prevaricació, un delicte de malversació de cabals públics, un delicte de blanqueig i diversos delictes contra la Hisenda Pública.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.