Política

Dimiteix el president d'Hongria per l'escàndol de plagi de la seva tesi

Pal Schmitt ha perdut el títol de doctor després que l'hagin acusat de copiar capítols sencers d'altres acadèmics

Tot i deixar el càrrec, insisteix en l'autoria del treball i anuncia que apel·larà la decisió del tribunal universitari

El president d'Hongria, Pal Schmitt, ha dimitit aquest dilluns pressionat per l'escàndol sobre la seva tesi doctoral. Schmitt, que va arribar al càrrec l'any 2010 i tenia l'absoluta confiança del primer ministre Viktor Orban, ha estat acusat de copiar capítols sencers de la seva tesi doctoral. “Quan els meus temes personals divideixen la meva estimada nació en comptes d'unir-la, és el meu deure acabar amb el meu servei i dimitir com a president”, ha dit Schmitt, a qui la universitat de Budapest va retirar el títol de doctor la setmana passada. En una compareixença al Parlament, el polític ha negat haver copiat la tesi doctoral, i ha assegurat que apel·larà la decisió del tribunal universitari.

Pal Schmitt havia obtingut la medalla d'or d'esgrima als Jocs Olímpics dels anys 1968 i 1972, i va escriure la tesi doctoral sobre l'esport. Amb tot, la seva universitat considera que alguns dels capítols del seu escrit sobre els Jocs moderns estaven copiats literalment dels treballs de dos altres acadèmics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.